İyi Bir Ortak Bulun ve Eksikleri Tamamlayın

Hayatta en büyük ders aptalların bile bazen haklı olabileceğini bilmektir. / Winston Churchill

Rasgele Beyinsel Seks:

Sağlıklı fikirler üretebilmeniz için her zamanki çevrenizin dışına çıkmanız gerekir. Fakat fikir üretmeye çabalarken entelektüellik taslamanın ötesine geçmek ve herkesle fikir alışverişinde bulunmak zordur. Genellikle yanlış insanlarla fikir alışverişinde bulunursunuz, çünkü onları seçersiniz. Geleneklerimiz ensesti yasaklar; fakat beyinsel ensesti, yani bizim gibi düşünen insanlarla fikir alışverişi yapmamızı yasaklamaz. Büyük çözümler ortaya koymak ne yazık ki daha fazla rasgelelik gerektirir. Beyinsel seksin fazlası zararlı değildir. Fikirlerinizi ne kadar çok insanla paylaşırsanız, o kadar çok esin kaynağı bulursunuz. Eğer yeni bir sıcak içecek geliştirmek istiyorsanız, rasgele beyinsel seks hiç aklınıza gelmemiş fikirler üretmenizi sağlayabilir.

Gelişigüzel Beyinsel Seks:

Bir dahaki sefere bir uçakta, kuyrukta, veya bir bekleme odasında bir yabancıyla konuşurken bir fikrinizden söz açın ve ona eğer sizin yerinizde olsaydı, daha iyi bir çözüm haline getirmek için fikriniz üzerinde nasıl bir değişiklik yapacağını sorun. Yabancıların entelektüel kromozomları genellikle sizinkilere pek benzemez. Deneyimleri sizinkilerden farklıdır. Probleminizi sizin daha önce defalarca tuttuğunuz aynı sıkıntı verici yollardan giderek çözmeye kalkmayacaklardır. Bir yabancıya sorun. Onlar sizin şirketinizde yeni sıcak içecek fikrini gölgeleyen tüm kısıtlamaların, eğilimlerin, ve başarısızlıkların farkında değildir. Fikir listenizi uzatmalarını sağlayabilirsiniz.

Monogam Seks:

Kediler ne kadar kavga ederse etsin, etrafta bir sürü kedi yavrusu görülür. / Abraham Lincoln

Bir partner bulmak, problem çözümüne uzun vadeli destek sağlamak için yerinde hareket olabilir. Herkesin zayıf noktaları ve anlayamadığı konular vardır. Doğru partner bu eksiklikleri telafi edebilir. İyi anlaşan partnerler daha mükemmel bir problem çözücü olurlar. Einstein hayatında, özellikle yazılarını temize çeken ve düzelten, denklemleri çözen, kendisini doyurup giydiren eşler, sekreterler, ve asistanlar gibi birçok partnere ihtiyaç duymuştur. Einstein’ın ideal partneri, matema­tik problemlerini tamamlamak dahil, kendisini dış etkenlerden koruyacak ve çözüm arayışında dikkatini top­lamasını sağlayacak biri olmalıydı. Einstein’ın ilk karısı bu kriterlerin çoğuna uyuyordu. O en güç problemleri çözerken bütün gereksinmelerini yerine getiriyordu.

Problem çözümünde en ünlü isimler çift isimlerdir, Rolls Royce gibi. Rolls yürekli bir girişimciydi, yeni işlere girmekten çekinmiyordu. Royce ise Rolls’un vizyonunu izleyerek uygulamaya dönük çalışan, detaycı bir adamdı. Parlak bir çifttiler. Bir partner kullanmış olan birçok dahi vardır. Rudolph Diesel bir mekanik dahisiydi. Neredeyse herkesçe bilinen dizel motoru da dahil olmak üzere tüm icatları, kendisine bir servet kazandırmıştı, fakat mali konulardaki aptallığı hepsini kaybetmesine neden oldu. Diesel mali bakımdan becerikli bir partner kullanabilirdi. Eğer bir partnerin çözümünüze katkıda bulunabileceğini düşünüyorsanız, iyi bir ortak arayın. Sahip olduğunuz becerileri ve kişisel vasıfları analiz edip bunları kaydedin. Başarılı olmak için hangi beceri ve niteliklere sahip olmanız gerektiğini belirleyin. Sonra da sizdeki eksiklikleri tamamlayacak bir partner bulun. Partneriniz sizin zayıf olduğunuz noktalarda kuvvetli olmalıdır. Partnerinizle birbirinize karşı toleranslı olmalısınız. Bu akıllı bir partner bulmaktan daha önemlidir. Einstein kendi dikkatsizliğine karşı daha toleranslı olan biri için ilk karısını terk etmiştir. Partnerlik asla kolay değildir. Hiçbir zaman iyi bir partner bulamayabilirsiniz de. Partnerler uyum sağlarlarsa, son derece üretken olurlar.

Kaynak: Einstein Gibi Düşünmek Scott Thorpe

Bir Cevap Yazın