Boyun Gençleştirme

Boynumuzu gençleştirip güzelleştirmenin birçok yöntemi var. Ama her şeyden önce günlük bakım, yatış şekli ve güneşten koruma gelir. İhtiyaca göre birçok yöntemden yararlanılabilir. Estetik cerrahi, botox, dolgu teknikleri, ışık tedavisi (Foto IPL), Mikro Dermabrazyon, Karbossi Terapi, peeling çeşitleri gibi. Ancak bunların birçoğu için sonbaharı beklemek gerekiyor. Botox veya dolguya ihtiyacınız varsa her mevsimde yararlanabilirsiniz. Masaj boyun için çok yararlıdır ve mevsimi olmayan etkili bir tedavidir. Masaja cilt pembeleşinceye kadar devam edilmeli, sonra maske veya kompres ile cildi dinlendirmeye geçebiliriz.

Boyun Maskeleri

Yaz mevsiminde cildinizi tahriş etmeyecek, güneşe karşı hassasiyetinizi arttırmayacak bir boyun maskesi ile kompres önerebilirim.

Patates Maskesi

Pişmiş patatesi soyup ezdikten sonra bir yumurta sarısı, bir çay kaşığı bal, bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyip, lapa haline getirin. Bu karışımı bir sargı bezi veya tülbent içine koyup boynunuza sarın. Yüzünüz yuvarlak ise 20-30 dakika, ince ise 10-15 dakika kadar bekletin. Haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Dinlendirici Kompres

Bir kabın yarısına soğuk süt koyup üzerini su ile doldurun. Yani yarısı süt yarısı su olan bir karışım hazırlayın. Sonra büyükçe bir pamuk parçası ile boynunuza birkaç kere kompres yapın. Ardından soğuk su ile yıkayın. Bu kompres anında etki eder. Boynunuz daha diri ve pürüzsüz görünür.

Regl Dönemi

Regl döneminiz başlamadan birkaç gün öncesindenbeslenme alışkanlıklarınız arasındaki tuzlu besinleri(şarküteri, cips, peynir, çerez) azaltmaya başlayın çünkü tuzhücrelerdeki suyu tutar. Haşlanmış yemekler, taze sebze türübesinler vücudunuzdaki fazla suyun atılmasında yardımcıolur.Giysi seçeneklerinizde dikkatli davranın. Bu dönemlerdebelden kemerli elbise veya basenli giysiler tercih etmeyin.Rahat hissedebilmek için triko, pamuklu veya polar türügiysiler seçin.

Bir Cevap Yazın