Türkiye Çocuk Asker Yetiştiren Ülkeler Listesinde!

AmerikaBirleşik Devletleri (ABD) Türkiye’yi çocuk asker yetiştiren ülkeler listesine ekledi. Tarihte İlk defa bir NATO müttefiki, “çocuk asker kullanan” ülkeler listesine eklendi. Bu durumun iki ülke arasında son dönemde yaşanan gerginliği daha da artırdı. Amerika Birleşik Devletlerine göre Türkiye çocukların eline silah veren ve insan hakları ihlali yapan bir ülkedir.

ABD’nin bu tutumu ne anlama geliyor? ABD kanunlarına göre bu listede bulunan ülkelere askeri mal satılmaz, askeri iş birliği yapılmaz. Yani Türkiye’ye silah satılmayacak anlamına geliyor.

Nereden geliyor bu çocuk asker mevzusu?

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, 2021 İnsan Ticaret Raporu’nda (TIP), Suriye’de Beşar Esad yönetimine karşı mücadele eden ve Türkiye’nin “somut destek” verdiği Sultan Murad Tümeni’nin çocuk asker kullandığını belirtti. Yani raporda yazıldığı gibi Türkiye çocuk asker yetiştirmiyor fakat çocuk asker yetiştiren bir tümene askeri yardımda bulunduğu için çocuk asker yetiştiren ülkeler listesine ekleniyor. Ne kadar komik ve aptalca değil mi? Dünyada pek çok terör örgütünü kendi çıkarları için besleyen Avrupa ve ABD, sıra Türkiye’ye gelince bir anda Türkiye’yi çocuk asker yetiştiren ülke konumuna sokuyor. Gören de sanacak Türkiye özellikle çocuklara silah veriyor. Bir tümenin yaptığı neden Türkiye’yi bağlar. Eğer Türkiye’yi bağlıyorsa o zaman ABD ve Avrupa’nın yaptıklarına ne demeli? Açık bir şekilde PKK, YPG gibi terör örgütlerini besleyen, teröristleri meclislerinden ağırlayan ABD ve Avrupa ülkeri nasıl böyle bir iki yüzlü bir tutum içine girer hayret doğrusu. Özellikle Suriye’de YPG adı altında bir sürü çocuk silahlanmış durumda ve savaşıyorlar.

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın çocukların silah altına alınması konusunda Türkiye’ye atfettiği iddiaları reddetti. Bakanlığın açıklamasında, “Suriye ve Irak’taki terör eylemlerinde çocukları zorla silah altına alan PKK-PYD-YPG terör örgütüne silah yardımı dahil aleni destek veren ABD’nin, Türkiye’ye böyle bir iftirada bulunması çifte standart ve iki yüzlülüğün en çarpıcı örneğidir” denildi.

Biden’in Türk düşmanı politikaları Türkiye-ABD ilişkilerini nereye götürecek?

Biden, daha başkan olmadan Türk-Ermenin sorununda Ermenilerden yana olacağını, Yunanistan’ı desteklediğini söylemişti. Seçim vaadlerini Türk düşmanlığı üzerine kuran Biden, seçildekten sonrada bu vaatlerini yerine getirmeye başladı.

Türkiye dış basında terör destekçisi, çocuk asker yetiştiren, güvenilmez, Ermeni ve Yunan halklarına soykırım yapan, Kürtlere zulüm eden bir ülke olarak gösteriliyor. İskandinav ülkelerinde bile PKK’nın ofisleri ve büroları var. Norveç, İsveç gibi ülkeler bile yollara mayınlar döşeyen, otobüslere molotof atan, çocukları öldüren PKK’yı barış elçisi olarak görüyor.

Yaşları 9-11 arası çocukları ve 9-15 yaş arası çocukları zorla kaçırıp terörist olarak yetiştiren, örgüt içi tecavüzlerin ayyuka çıktığı PKK ve YPG ye tırlar dolusu silahlarla alenen destekleyen ABD, Avrupa ve İskandinav ülkeleri Türkiye’yi sıkıştırmaya devam ediyor. Eğer bu ülkeler çocukları savaş alanına süren bir ülkeyi kınayacaksa bizzat kendilerini kınayabilir. Irak’da, Suriye’de, Afganistan’da, Mali’de ve ve pek çok yerde; bizzat ABD hükümeti tarafından eğitilen, donatılan asker yapılmış olan çocuklar var, bu hususta mevcut bilgiler fotoğraflarıyla ve video görüntüleriyle beraber Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’nde de delil olarak var, NATO’da da var. Ancak suçlu her zaman Türkiye oluyor.

ABD Türkiye’nin NATO müttefiki olarak çocuk asker kullanan PKK gibi terör örgütünü besleyecek, yıllarca orta Doğu’da çocukları canlı bomba olarak kullanan selefi örgütlere destek verecek ve sonra gelip Türkiye’ye “çocuk asker yetiştiren ülke” diyecek. Bakalım daha neler göreceğiz…

ABD, son dönemde Türkiye’yi “hizaya’ getirmek için her yolu deniyor. Hizadan kasıt elbette kendi milli egemenliğini ve ulusal çıkarlarını savunan bir Türkiye değil amerikan çıkarlarını savunan bir Türkiye çizgisidir. ABD’nin terör örgütlerine olan desteği, Fethullah Gülen organizasyonunu himayesi; s-400, f-35, Doğu Akdeniz, Libya, Karabağ, Kıbrıs ve sözde Ermeni meselesi konusundaki tutumları herkesin malumu. burada anlaşılması gereken şey meselenin akp ve erdoğan’dan büyük olduğudur. AKP’nin Türk milleti ve Türkiye için yanlış yaptığı hangi proje varsa arkasında ABD desteği görünür fakat Mavi vatan, Libya, Karabağ, Kıbrıs gibi doğru yaptığı ne varsa karşısında Amerika’nın muhalefetini görüyoruz. Dolayısıyla bu, AKP’ye karşı değil Türkiye’ye karşı takınılmış bir düşmanca tavırdır. Erdoğan yerinde kılıçdaroğlu, AKP yerinde CHP olduğunda da aynı tavırları göreceksiniz; çünkü ABD , Türkiye’den kendi iradesiyle kendi çıkarlarını savunan bir egemen devlet değil değil, bizzat ABD’ye göbeğinden bağlı olup ona hizmet eden bir uydu devlet olmasını istiyor.

Bir Cevap Yazın