Kadınlığınızın İlk Simgesi Göğsünüz

Kadınlığınızın İlk Simgesi Göğsünüz

Vücudun en hassas kısımlarından biri olan göğüsler temel olarak yağ ve meme bezlerinden oluşmuştur; hiç kas yoktur. İnsanların genellikle düşündüğünün tersine göğüs kasları göğsü oluşturmaz ama varlıkları göğüsleri tutmaya yarar (pazılar ve sırt kasları gibi). Göğüsleri asıl tutan, göğüslerin altından başlayıp çeneye dek uzanan deri yelpazesidir. Dolayısıyla göğüslerin görünümünde en büyük rolü deri oynar; bu da göğüslerimizin yer çekimi kanununa tabi olduğunun bir göstergesidir! Hormonal değişimlerin, hamileliğin, emzirmenin ve zamanın etkisi ile deride meydana gelen yapısal bozukluklar, derinin gevşemesine ve göğüslerin sarkmasına neden olur. Bu nedenle mümkün olduğunca erken göğüs bakımına başlamak gerekir. Unutmayın; önlem almak savaşmaktan daha kolaydır!

Göğüs Bakım Ürünleri

Deri sağlığının göğüslerinizin dirilik ve sıkılığı ile doğrudan ilişkili olduğunu unutmayın ve göğüslerinizi nemlendirici bir krem ile her gün düzenli olarak nemlendirin. Nemlendirici olarak vücut için hazırlanmış nemlendiricileri kullanabilirsiniz. Eğer bütçeniz olanak sağlıyorsa, özel olarak hazırlanmış göğüs bakım ürünlerini tercih edin. Bu ürünler nemlendirmenin yanında, sıkılaştırıcı aktifler de içeriyor.

Sütyen Biçimi

Göğüsleri forma sokmak ve iyi taşıyabilmek için öncelikle çok iyi bir sutyene ihtiyaç vardır. Dantelli veya incecik askılı olanlar gerçekten çok hoş ve albenili; ama onları özel durumlara saklamak da fayda var. Sutyen seçerken ihtiyaçlarınızı ve sağlığınızı göz önünde bulundurun. Spor yapıyorsanız, titreşim ve zıplamalarda göğüslerinizin sallanmasını önleyecek koruyucu ve sıkı bir sutyen takmalısınız. Günlük olarak ise, çok sıkı ve göğüsleri baskı altına alan sutyenler kullanmayın. İdeal olan, göğüslerinize tam oturan, pamuklu kumaştan yapılmış sutyenlerdir; pamuklu kumaşlar derinin nefes almasına yardımcı olur. Sutyeninizi iç çamaşırı satan bir mağazadan, satıcılara danışarak alın. Almadan önce de mutlaka deneyin ve iyi bir sutyen için daha fazla ödemekten kaçınmayın.

Göğsünüz Ve Masaj

Soğuk Su Masajı Soğuk su masajı, göğüslere dirilik ve sıkılık kazandırmada oldukça etkili bir yöntemdir. Soğuk suyun dolaşımı hızlandırıcı ve cildi gerici etkisi vardır. Ayrıca, dokuları sıkılaştırır, üst derinin elastikiyetini artırır ve cildin zamansız gevşemesini önler. Duş veya banyonuzu bitirdikten sonra, çıkmadan, suyun derecesini biraz düşürüp, bir iki dakika göğüslerinize dairesel hareketlerle soğuk duş tutun. Soğukluk derecesi dayanabildiğiniz kadar olmalı; asla buz gibi su tutmayın. Bu masajı yapan hidromasaj aletleri de var; dilerseniz onları da kullanabilirsiniz (Örneğin: Clarins/Model Bust). Sıkılaştırıcı Nemlendirme Masajı Sıkılaştırıcı nemlendirme masajı, göğüslere ihtiyacı olan nemi ve dolgunluğu kazandırmada birebir ve tek yöntemdir. Ortalama 10 günde bir yapacağınız göğüs masajı, özellikle ilk doğumdan sonra ve menopoz döneminin ardından ortaya çıkan göğüs sarkmalarına ve göğüs kaslarının elastike yapısını kaybetmesinden ötürü oluşan buruşmalara (özellikle göğüs ucu ve çevresiyle, göğsün alt tarafı) karşı çok etkili bir yöntemdir. Eğer göğüs bakım ürünlerinden her hangi birini kullanıyorsanız, bu ürünlerle göğsünüzü düzenli olarak nemlendirin. Göğüs bakım ürünlerinden her hangi birini kullanmıyorsanız, eczanelerde yada süpermarketlerde satılan; dermatolojik olarak herhangi bir yan etkiye sahip olmayan ve içinde kimyasallar barındırmayan nemlendirici kremler (Nivea, Dove gibi), göğüs masajınız için size yeterlidir. Göğüs masajınızı, oldukça yumuşak dokunuşlarla ve okşama hareketleriyle uygularsanız; göğüs derinizin ilk tabakası olan birinci epidermal dokunun, alması gereken nemi içinde hapsetmesini sağlamış olursunuz. Bu doku, göğüs sarkmalarında ve göğsün elastike yapısının bozulmasında ilk hasar gören doku olduğu için; gerekli nem takviyesinin yapılması oldukça önemlidir. Böylelikle, ilk doğum ve 45’li yaşlarda başlayan menopoz dönemindeki sarkma ve buruşmalara karşı önleminizi çok öncelerden almış olursunuz. Göğüs masajınızı uygularken; göğüs uçlarınıza ve göğüs ucunun çevresindeki ko yu kahverengi bölgeye de (göğüs ucu halkası), dairesel hareketlerle ve iki parmağınızla masaj yapmayı ihmal etmeyin.

Bir Cevap Yazın