54 milyon Bitcoin Çöpe Gitti!

İrlan’da da bitcoin e yatırım yapan uyuşturucu satıcısının 54 milyon değerindeki bitcoin i çöpe gitti.

Her şey 49 yaşındaki Clifton Collins adındaki uyuşturucu satıcısının 2017 yılında esrar ticaretinden 5 yıl ceza alıp hapse girmesiyle başladı. Uyuşturucu kaçakçılığından elde ettiği geliri kripto paraya çeviren Collins, 6 bin bitcoini 12 ayrı hesaba eşit miktarda dağıttı. Bu hesaplara giriş kodlarını yazdığı bir kağıdı ise oltasının kılıfındaki bir bölmede gizledi.

The Irish Times’da yer alan habere göre, Collins cezaevindeyken, ev sahibi kiraladığı dairedeki eşyalarını toplayarak çöp toplama alanına attı. Böylelikle bitcoin hesaplarına giriş kodları eşyalarla birlikte çöpe gitmiş oldu.

Polis ise yasadışı elde edilen paranın peşine düştü ve bir gün teknolojinin daha da gelişmesiyle paraları alabileceğini düşünüyor.

Haber Tarihi: 22 Şubat 2020

Bir Cevap Yazın