Devekuşları Hakkında

Hemen hemen 3 metreyi bulan yüksekliği ve 150 kg ağırlığıyla devekuşu dünyamızın en büyük ve ağır kuşudur. Devekuşu uçamaz ama güçlü bacaklarıyla dörtnala giden bir at kadar hızlı koşabilir. Bir insanı da sırtında taşıyabilir! Devekuşu biri erkek 3 – 4 dişiden oluşan küçük bir topluluk halinde yaşar. Üreme döneminde erkek devekuşu toprağa bir çukur kazar. 1 m çapındaki bu çukur topluluğun bütün dişleri için yuva görevi görür. Her bir dişi bu çukura 7 – 8 yumurta bırakır. Bu yumurtaların tanesi 1.5 kg ağırlığındadır. Bir başka deyişle 25 tavuk yumurtasına eşdeğerdirler. Erkek devekuşu ile topluluğun başat dişisi 42 gün boyunca ortaklaşa olarak yumurtaları korurlar. Devekuşu yavruları yumurtalardan çıktıktan sonra topluluğun içinde beslenip bakılırlar. Devekuşu olduğu gibi yuttuğu bitki kökleriyle, yapraklarla, böceklerle, kertenkelelerle ve küçük kemirgenlerle karnını doyurur. Günümüzde devekuşları çiftliklerde de yetiştirilmektedir. Çünkü eti çok değerlidir ve tüketimi git gide yaygınlaşmaktadır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s