Tarihte Bugün: 6 Şubat

  • Günümüzde yaygın olarak kullanılan entegre devreler için Jack Kilby ilk patenti aldı. 6 Şubat 1959 yılı.
  • C. Lloyd Morgan doğdu. Lloyd Morgan Bir İngiliz zoolog ve psikologdu , Morgan, hayvan davranışının yorumlanması mümkün olan en basit terimlerle tarif edilmesi gerektiğini ifade etmek için uğraştı. (1947’de Philip L. Harriman, Morgan’ın Canon’unun hayvan psikolojisine uygulanan usturanın özel bir şekli olduğunu belirtmiştir. Çalışmaları için, Morgan bazen hayvan psikolojisinin karşılaştırmalı kurucusudur denir. Onun çalışmaları yirminci yüzyıl akademik psikoloji davranışçılık kavramları geliştirmede önemli oldu.
  • ICBM: 1959’da Amerika Birleşik Devletleri, Cape Canaveral’dan ilk kez bir Titan kıtalararası balistik füzesini başarıyla test etti. 6 Şubat 1959 yılı.
  • Nobel Kimya Ödülü Sahibi Bilimci Max Perutz öldü. 6 Şubat 2002 yılı.
  • Rudolf Leuckart öldü. Rudolf (Karl Georg Friedrich) Leuckart, modern parazitoloji bilimini başlatan Alman zoolog ve öğretmendi. Gençliğinde zoolojiye ve özellikle böceklere erken bir ilgi gösterdi. Gottingen Üniversitesi’nde tıp fakültesine devam ederken, ünlü zoolog Rudolph Wagner’in altında okudu. 1847 yılında zooloji öğretim üyesi olarak atandı. Deniz omurgasızları incelemek için Kuzey Denizi’ne bir keşif gezisi yaptı. Leuckart ayrıca tenyalar ve karaciğer şans ları da dahil olmak üzere çeşitli parazitlerin karmaşık yaşam geçmişlerini tanımlamıştır ve trichinosis gibi bazı insan hastalıklarının çeşitli solucan benzeri phyla’nın çok hücreli hayvanlarından kaynaklandığını göstermiştir. 6 Şubat 1898 yılı.

Bir Cevap Yazın