Tarihte Bugün: 15 Şubat

  • Ünlü Filozof Sokrates için ölüm emri verildi. MÖ 15 Şubat 400 yılı.
  • G. Johnstone Stoney doğdu. George Johnstone Stoney, elektriğin temel birimi için elektron terimini icat eden İrlandalı bir fizikçiydi. Ağustos 1874 yılında İngiliz Derneği Belfast toplantısında, bir kağıt: Doğanın Fiziksel Birimleri ,Stoney elektrik minimum miktarda dikkat çağırdı. “Faraday Yasası’nı şu ifadelerle ifade edeceğim… Bir elektrolit içinde yırtılan her kimyasal bağ için belirli bir miktar elektrik her durumda aynı olan elektroliti geçer.” Stoney daha sonra bu minimum elektrik yükü için elektron adını sundu. J.J. Thomson katot ışınlarını muhtemelen Stoney’nin minimum yük miktarını taşıyan negatif partiküller (1897) olarak tanımladığında, bu isim yük miktarından çok parçacıka uygulandı. 15 Şubat 1826 yılı.
  • Cyrus Hall McCormick doğdu. İlk pratik, ticari olarak başarılı hasat makinesinin Amerikalı mucidi. Babası 1809-1816 yılları arasında bir hasat makinesi tasarlamak için başarısız bir şekilde çalışmıştır. Babasının izinden geldi ve 1831’de Cyrus, 1,5 metrelik bir alanı kesebilen işlevsel bir makineyi alenen göstermeyi başardı. 1834’te tasarımının patentini verdi. 1843’te patentini bir rakibe karşı savunmak için, mcCormick’in makinesinin daha iyi değerlendirildiği rakip ürünler arasında yaygın olarak kamuoyuna açıklanmış bir yarışma düzenlendi. O yıl 29 hasat makinesi sattı, ertesi yıl 50, ve 1848’de Chicago, Illinois’de bir fabrikada çalıştı, 500 makine üretebildi. 15 Şubat 1809 yılı.
  • Francis Pratt doğdu. Amerikalı makine mühendisi ve takım tezgahları üreticisi. 1855’te F.W. Howe’un daha önceki raf ve pinyon tasarımını geliştirmek için vidalı bir sürücü kullanan “Lincoln” frezeleme makinesini üretti. Pratt 1860 yılında Amos Whitney ile bir ortaklık kurdu ve birlikte Samuel Colt, Elisha Root, Amos’un kuzeni Eli Whitneyve diğerleri tarafından öncülük edilmiş değiştirilebilir parçalar sistemi geliştirdi. Bu da ulusal ölçüm standartlarının oluşturulması gereğine yol açtı. Pratt & Whitney Company 1869 yılında kurulmuş, özellikle silah sanayi için üretim, takım tezgahları ve araçları yapımında bu standartları sağlamak için göstergeleri çeşitli yaptı. 15 Şubat 1827.
  • İtalyan astronom Galileo Galilei doğdu. 15 Şubat 1564 yılı.
  • Ünlü hacker Kevin Mitnick tutuklandı. 15 Şubat 1995 yılı.
  • Ernst Weber öldü. Mikrodalga teknolojisinin gelişmesine katkıda bulunan Avusturyalı-Amerikalı elektrik mühendisi, radar ve iletişim sistemlerinde uygulandı. İkinci Dünya Savaşı sırasında, o doğru radar kalibrasyonu için gerekli çok yüksek frekanslı mikrodalga ölçme sorunları çözme araştırmacılar açtı. (Bu nasıl weber altın ve gümüş ile chinaware dekorasyon antik beceri türetilen iletken metal, çok ince bir tabaka ile cam tüpler kaplama öğrenme dahil, platin ve paladyum karışımı kullanarak başarı izledi.). Ekip, savaş sırasında radarın genel gelişimine yardımcı olan diğer tasarımlar ve üretim teknikleri yarattı. Uzmanlığı daha sonra New York’taki Politeknik Enstitüsü’nün büyümesine rehberlik etti15 Şubat 1996 yılı.
  • Richard P. Feynman öldü. Richard Philips Feynman, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde alanında muhtemelen en zeki, etkili ve ikonoklastik figür olan Amerikalı bir teorik fizikçiydi. 15 yaşına geldiğinde kalkülüste ustalaştı. MIT’deki tüm fizik derslerini aldı. Ömür boyu atomaltı fiziğiyle ilgilendi. 1942’de Los Alamos’a gitti ve Hans Bethe 24 yaşındaki Feynman’ı manhattan (atom bombası) Projesi için kritik kütleye ulaşmak için ne kadar uranyuma ihtiyaç duyulacağını tahmin etmek için teorik bölümde grup lideri yaptı. Savaştan sonra, o Feynman Diyagramlarıgeliştirdi , atomaltı parçacıkların karmaşık davranışını tanımlamak için basit bir gösterim. 1965’te Julian Schwinger ve Shin-ichiro Tomonagaile birlikte kuantum elektrodinamiği alanında yaptığı çalışmalardan dolayı Nobel Fizik Ödülü’nü paylaştı. . 15 Şubat 1988 yılı. 69 yaşında öldü.

Bir Cevap Yazın