Lüks Kuaförlerin Kendi Pahalı 1000 TL’lik Ürünlerini Satmak İçin Doğal Yağlar Kullanılmasına Tepki Göstermeleri?

Günümüz kuaförlerinde çokbilmişlik hakim. Bazı saç bakım ürünlerinin, yağlarının, saça olan etkisinin bilimsel olarak ispatlandıklarından birhaber ki, haberleri dahil olsa bir süre sonra ona da karşı çıkabilirler. Yok saç uzatmazmış, yok saça faydalı olmazmış safsataları bitmek bilmiyor. Kimse sizin 1000 TL’lik bir dolu kimyasal ürünlerinizi setlerinizi almak zorunda değil. Gidin influencerlara ya da sık müşterilerinize aldırın bunları. Bu kuaförlerin söylediği tek ama tek bir cümle doğrudur o da ”Kimyasal saça kimyasal ürün, doğal saça doğal ürün” ifadesidir. Bu da %100 doğrudur diyemeyiz ancak doğruluk payı vardır. Çünkü kimyasal (işlem görmüş, boya olmuş saça, daha doğrusu saç boyuna ve ucuna pek bir şey yapılamamaktadır. Yalnızca bana göre görüntüsü bir nebze düzelebilmektedir. Lakin kök konusunda ben yine köklerimiz canlı olduğu için etki görülebileceğini düşünmekteyim. Ayrıca gördüm de zaten. Sadece ben değil boyalı saçlara sahip olup saç uzaması gözlemleyen binlerce kadın var.

Bu kuaförler ürünlerini satmak için üstten üstten konuşurlar. Hayatlarında bir kere bile denemedikleri ürünleri kötülerler. Onlara göre bir tek kendi kimyasalda boğulan ürünleri iyidir. Doğal ürünler işe yaramazmış. Oysa 30 yıldır kuaför olan teyzem bile saç için zeytinyağı kullanımını vesaire çocukluğumdan beri anlatırdı bana. Ben tabi hep ilgiliydim saç konusuna gerek bilimsel gerekse estetik açıdan.

Laf arasında söyleyeyim, hani diyorlar ya alttan alttan bizim ürünümüz dışındakiler saç uzatmaz saça iyi gelmez vesaire diye, fare deneylerinde kekik yağı, lavanta yağı ve nane yağı, bu 3 yağın saç uzattığı kanıtlanmış.

Yani gereksiz yere bunlara tomarla para ödemeyin. Bunların paragözlülüğüne kanmayın.

Yok zeytinyağı işe yaramazmış, yok yumurta işe yaramazmış. Ulan saçın yapısı zaten keratin proteininden oluşuyor nereye işe yaramaz? Bu kadar da vasıfsız olmayın gerçekten. Gidin işinizi yapın millete sarmayın.

Hiçbir şampuan saç onarmaz falan diyip kendi şampuanlarını saçı onarır diye diye ballandıra ballandıra anlatmaları bir o kadar komik. Ya hiç demeyeceksin, ya da hepsini kabulleneceksin. Muhalefetliğin ve kıskançlığın alemi yok.

Ayrıca görseldeki de emin olun, bu fahiş fiyatlara bile gerçekten indirimli hali. Yoksa kuaförlerde daha da pahalılar.

NOT: İşini layığıyla yapan bu şampuanları zorla satmaya çalışmayan kuaförler üzerlerine alınmasınlar.

Bir Cevap Yazın