Jinekoloğunuzu Seçerken

JİNEKOLOĞUNUZU SEÇERKEN

  • Hamilelik son derece normal bir durumdur ve kesinlikle bir hastalık değildir. Ancak, idrar tahliliyle hamileliğinizi kesinleştirdikten sonra, ilk kontrol için bir jinekoloğa görünmeniz gerekir.
  • Bütün hamilelik süreci boyunca sizinle yakından ilgilenecek olan doktor ile aranızda tam bir güven ilişkisi oluşması açısından da bu ilk ziyareti fazla geciktirmemeniz doğru olur.
  • Hamilelikte jinekolog seçimi gerçekten büyük önem kazanır. Jinekoloğunuzu seçerken, yalnızca bilgisi ve deneyimine değil, size karşı davranışlarına da dikkat etmeniz gerekir. Soğuk yaklaşan, sorularınızdan sıkılan ve bunu belli eden bir doktorla böyle bir ilişkiye hiç girmemeniz ya da en kısa zamanda bitirmeniz doğru olur.
  • Anne adayı olarak, kafanıza takılan, sizi tedirgin eden en basit soruları bile doktorunuza rahatça sorabilmelisiniz. Doktorunuz da tüm sorularınızı hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde yanıtlayabilmelidir. Sorularınıza yanıt vermekten sıkılan, acele eden bir jinekoloğu hemen bırakmak, anne adayı olarak en doğal hakkınızdır.

Bir Cevap Yazın