Sıfırdan Başlayacaklara Özel Matematik Kaynak Önerileri 2024 (KPSS – TYT – AYT – ALES – DGS – MSÜ) | Konu Anlatımlı Soru Bankası Kitapları

Sıfırdan Başlayacaklara Matematik Kaynak Önerileri 2023 (KPSS – TYT – AYT – ALES – DGS – MSÜ)

Öncelikle Matematik, özen isteyen, sırayla çalışılması (konu sırasına göre çalışılmasındna bahsediyorum) gereken bir derstir. Eksiklikleriniz çoksa, en baştan başlamanızı tavsiye ediyorum. Lakin belli bir temeliniz varsa da en baştan konulara başlamak istiyorsanız, zaten sıfırdan bir kitap alıp onu birkaç haftada bitirip orta kaynaklara geçebilirsiniz. Bir zamanlar benim de dahil olduğum ”Matematiğim Sıfır” kısmında olanlar için bu malumatı hazırladım. Ayrıca eğer disiplinli olmazsanız, Matematik çalışmayı bir rutin haline getirmezseniz, bu kitaplar da işe yaramayacaktır. Tecrübeyle sabittir.

Üç kitap da konu anlatımlı soru bankası

NOT: Burada yazmayan ama sıfırdan olan Matematik kitapları, kötü oldukları anlamına gelmez. Sadece zaten öznel bir yazı olan bu malumatta, benim o kaynakları kullanmadığım anlamına gelir. Antrenmanlarla Matematik, birçok matematik öğretmeni tarafından tavsiye ediliyor. Lakin ben kullanmadığım kitabı öneremem. İyi olduğu söyleniyor. Zaten onu aldıysanız, ilk 2 kitabı almanıza gerek yok. Orta seviye kaynaklara geçebilirsiniz.

NOT2: Neden AYT kısmı dahil edilmiş diye soran olacak olursa eğer, TYT konularını bitirmeden AYT konularına başlamak sıkıntılıdır. Fonksiyonlar, Üslü Köklü Sayılar, Çarpanlara Ayırma gibi konular Logaritmada, Limitte, Türevde, İntegralde karşınıza çıkacağı gibi kendileri de AYT’de ayrı birer soru olarak çıkabilirler.

Bu kitapları alacaksanız size tavsiyem şudur; ilk iki kitabı bitirdikten sonra artık 2 kitaptan ilerlemeniz. Yani alttaki Murat Çözdüren Matematik Kaynağı ile birlikte ek kitap kullanarak Matematik öğrenme sürecini bu şekilde değerlendirmeniz bana göre gereklidir.

Ek Tavsiye: Bu sıfırdan kitapları bitirme süresini çok uzun tutmayın. 1 – 1.5 ayda bir kaynağı bitirmiş olmanızı tavsiye ediyorum. Yoksa uzadıkça uzayacaktır. Daha önünüzde uzun bir yol var.

Sıfırdan Matematik 1. ve 2. Kitap

Sıfırdan Adım Adım Matematik 1 ve Ankara Kitap Merkezi Paragraf Soru Bankası Seti 2 Kitap (akmkitap.com)

2. Kitap En Uygun Fiyat: 22 TL

Sıfırdan Matematik 2 – Adım Adım Öğreten (yargiyayinevi.com)

Bu kaynakları geçen sene edindim. Matematiğe karşı yapamama endişesi olan biri olarak beni mutlu eden bir kitap oldu her ikisi de. Herkesin çözebileceği sorulardan başlayıp pekiştirmeye ve önyargıları azaltmaya yardımcı oluyor.

Arkadaşlar bu arada iki kitabı 130 TL’ye gördüm internette. Yapmayın etmeyin o kadar eder mi hiç? Bu satıcıların paragözlüğü mide bulandırıyor gerçekten. O nedenle iki ayrı link belirttim.

2. Karekök 0 Matematik

En Uygun Fiyat: 98 TL (Fiyatlar şaka gibi gerçekten.)

Karekök YKS TYT DGS KPSS ALES Matematik Sıfır 0 Konu Anlatımı (ucuzkitapal.com)

Yıllar önce edindiğim bu kitabın (2017 yılında almıştım) birçok kısmında işaretlemeler var lakin düzenli kullanmadığım için değerini anlayamamıştım. Bu arada ben o zamanda bile bu kitapı 30 – 40 TL gibi bir fiyata satın almıştım. Karekök 0 dediğine bakmayın, yine zorlayıcı sorular var hatta bana ilk kullandığım zamanlarda Orta seviye gibi geliyordu resmen. Kendinizi alıştırmak için çok ideal bir kitap. Temel attıran kitap budur bana göre.

3. Murat Yayınları Çözdüren Matematik

En Uygun Fiyat: 30 TL

Murat Yayınları Çözdüren Matematik Fiyatı, Yorumları – TRENDYOL

Gerçekten bu kitap Matematik çözdürüyor. Kitabın tasarımı, her şeyiyle çok beğendiğim bir ürün oldu. Çok severek kullandığım bir kitap oldu. Bu kitapla birlikte artık Orta ve Zor seviye kaynaklara geçebilirsiniz. Zaten bu kaynak da bana göre Kolay ve Orta Düzey.

Bir Cevap Yazın