
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi gazeteci yazar Yiğit Bulut, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ekonominin kötü olmasını iyiye yoran Yiğit Bulut artık aramızda değil.
Yiğit Bulut Ölmeden Önce Neler Dedi?
“Türk lirası bilerek değerli tutuluyordu, şimdi bağımsızız”
Ekonomi danışmanı olduktan sonra yaptığı bazı ekonomi yorumları da eleştirilere neden oldu. Özellikle Türk lirasının değer kaybını “bilinçli bir strateji” olarak göstermesi, bağımsız ekonomi uzmanları tarafından gerçek dışı ve ekonomik dengelere aykırı olarak değerlendirildi.
“Başbakan Erdoğan’a telekinezi ile suikast yapılmaya çalışıldı”
2013 yılında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a “telekinezi” yöntemiyle suikast girişiminde bulunulduğunu iddia etti. Telekinezi — yani zihinsel güçle nesneleri hareket ettirme — bilimsel olarak ispatlanmamış, fantastik bir kavramdır. Bu açıklama kamuoyunda ciddi şekilde alaya alındı ve komplo teorisi olarak değerlendirildi.