Rus İmparatorluk Tacı 1762

İki usta, yapımında doğrudan rol aldı. Georg-Friedrich Eckart adında bir kuyumcu ve profesyonel elmas sanatçısı Jeremiah Pozier

Ustalara İmparatorluk tacının iki kilogramdan daha ağır olmaması şartı koşuldu. Bu koşulun maksimum doğrulukta gerçekleştiğine dikkat edilmelidir. Tartı bitmiş mücevher 1993.8 gram ağırlığında yapıldı.

Rusya İmparatorluğu’nun tacı 5 binden fazla mücevherden oluşuyor. Bunlardan tam 4936 tanesi elmas, toplam ağırlığı 2, 858 karat! Taçtaki elmaslara ek olarak, pırlantalı dantelin tüm güzelliğini vurgulamak için gerekli olan inciler kullanıldı. Bu mücevherin dekorasyonunda yer alan değerli metaller gümüş ve altındı. Başlığın tepesi asil spinel adı verilen kırmızı renkli çok nadir bir mücevherdir.

Rus İmparatorluğu’nun tacı, Batı ve Doğu birliğini simgeleyen iki gümüş yarım küreye ayrılmıştır. Bu ürünün görkemli çizimi sadece güzel değil, aynı zamanda çok derin bir anlamla doludur: alt kısmındaki defne dalları şöhreti sembolize eder ve meşe yaprakları ve meşe palamudu emperyal gücü simgeliyor

Bir Cevap Yazın