Lenovo D24f-10 144hz Alınır mı? Monitör Hakkında Bilgiler ve Renk Ayarları

Lenovo D24f-10 monitör fiyatı ucuz olduğu için bazı kullanıcılarda soru işaretleri bırakıyor. Biz de Turkcemalumatlar ekibi olarak monitör hakkında bilgi verelim dedik. Monitör gerçekten diğer 144hz monitörlere göre fiyatı uygun. Monitörün diğer 144hz monitörlere göre ucuz olmasını sakın dandik oluşuna bağlamayın çünkü gerçekten de iyi bir monitör. Eğer bu monitörü alırsanız pişman olmazsınız. Deneyimlerimden yola çıkarak söylebilirim ki CS:GO gibi oyunlarda farkını yeterince hissettiriyor. Eğer hali hazırda 60 veya 75 hz bir monitör kullanıyorsanız ve yeterli bütçeniz yoksa bu monitörü kesinlikle 800-1000 lira arası almanızda fayda var. Şu an fiyatları 800 ile 1000 tl arası değişiyor ama kur sabit olmadığı için fiyat artabilir.

Monitörün renkleri de gayet iyi. Monitöre ince ayar yaparak renkleri kendiniz istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayarları uygulamak gayet basit. Onedrive seçeneğini medium yapın. En hızlı yaparsanız yazılar bulanıklaşabilir. En güzeli normalde. Novovision seçeneğinde ise videoyu seçerseniz ekran çok canlı oluyor fakat o zaman da parlaklık fazla oluyor. Ben şahsen text modunda kullanıyorum siz nasıl uygun görüyorsanız öyle yapın. Renk ayarlarında bende custom seçili ve green i 92 yaptım diğerleri ise 100 de duruyor.

Ayrıca en iyi görüntüyü almak için Display Port / DP kablo kullanın. Monitör 1.2 DP kabloyu destekliyor. 1.2 DP kablo almanız yeterlidir. HDMI kablo ile de görüntü gayet iyi, 144 HZ kullanabilirsiniz fakat şahsen DP kablo tavsiye ederim. Monitör freesync fakat Nvidia ekran kartınız ile g sync açabiliyorsunuz. Bu çok güzel bir olay. Yani bu monitörü kullanmak için illa ki AMD ekran kartı almanıza gerek yok. Üst veya orta düzey bir Nvidia ekran kartı ile nvidia denetim masasında g sync ayarlarını aktif edebilir ve oyun oynarken tüm kırılmaları kapatmış olursunuz. Monitör 144 hz nin hakkını veriyor. Renk olarakta kusuru yok. Tek kurusu TN paneli çok müthiş değil, sağdan veya soldan bakınca görüntü kararıyor. Bu ise çok normal, tüm TN panellerde böyle bir durum var. Zaten yatarak oyun oynayanlar veya film izleyenler genelde IPS panel tercih ediyor. Monitörün bir diğer özelliği ise ışık yansımalarını emmesi. Eğer monitörü kullanırken monitöre güneş yansıyorsa bu yansımayı az bir şekilde yansıtıyor. Monitörün ayaklığı ise sabit, fakat yeterli bir seviyede yüksekliği. Kısaca monitör FP ürünü. Fiyat performans olarak bekleneni veriyor. 1080p de 144 hz deneyimi yaşamak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir ürün. Bazı kullanıcılar çerçevenin fazla kalın olduğundan şikayetçi fakat bu kişiden kişyie göre değişir. Çerçeve kalın olabilir ama performanslı bir monitör. Çerçeve falan umurumda değil ben performans istiyorum diyenler monitörü gözü kapalı alabilir.

Bir Cevap Yazın