Anakin Konseyin Huzurunda

Jedi Konseyi ve Obi-Wan, Qui-Gon’un, sahip olduğu midiklorian seviyesine bağlı olarak, Anakin Skywalker’ın kadim kehanette bahsi geçen Sith’leri ortadan kaldırıp Güç’e dengeyi getirecek Seçilmiş Kişi olduğuna inandığını söylediğinde daha da şaşırmışlardı. Jedi’ların büyük bölümü daha bebekken Jedi Tapınağı’na getirilmiş olsa da Jedi Konseyi istemeyerek de olsa Anakin’in güçlerinin sınanmasına izin vermişti. Sınav devam ederken Obi-Wan ve Qui-Gon Jedi Tapınağı’nın balkonuna geçtiler. Galactic City’nin üzerinde güneş batıyordu ve gökyüzünde yoğun bir trafik vardı. “Çocuk, Konsey’in sınavını geçemeyecek, Üstat. Yaşı çok büyük,” dedi Obi-Wan. “Anakin bir Jedi olacak, seni temin ederim,” diye cevap verdi Qui-Gon.

“Konsey’e karşı gelmeyin, Üstat… yapmayın bir kez daha.” “Yapmam gerekeni yapacağım, Obi-Wan.” “Eğer sadece kurallara riayet etseydiniz siz de Konsey’in bir üyesi olurdunuz. Bu sefer sizin dediğinizi kabul etmeyecekler.”

Qui-Gon elini Obi-Wan’ın omzuna koydu, “Daha öğreneceğin çok şey var, genç çırağım.” Obi-Wan ufku örten gökdelenlere baktı. “Ya çocuk annesiyle birlikte kalmaya karar verseydi?” “Bu Anakin’in seçimi olurdu,” dedi Qui-Gon. “Zaten çoktan annesine yardım etmek için gerekli adımı attım. Tatooine’e, Shmi Skywalker’a bir Tobal lens teslim etmesi için bir kurye gönderdim.” “Tobal lens mi?” dedi Obi-Wan. “Isıyı ışığa çeviren kristalden mi bahsediyorsun? Renatta foton iticilerinde kullanılan türden?” Qui-Gon başını salladı. “Shmi’nin sahibi olan Toydarialı Cumhuriyet kredisi kabul etmiyordu, üstelik Shmi bir anda özgürlüğünü satın alacak kadar nakit paraya sahip olursa şüphelenebilirdi. Ama eğer Shmi, Tobal lens gibi bir şeye sahip olursa onun değerini takdir edecek ve onunla kendi özgürlüğünü takas edecektir.” Ob-Wan başını iki yana salladı. “Yaptıklarınıza aklım ermiyor, Üstat.” Qui-Gon omuz silkti. “Dediğim gibi daha öğreneceğin çok şey var.” Sınav sona erdikten sonra Obi-Wan ve Qui-Gon tekrar Konsey’in huzurundaki Anakin’in yanına geldiler.

Obi-Wan’ın da tahmin ettiği gibi Konsey, Anakin’in bir Jedi olamayacak kadar büyük olduğunu öne sürmüştü. Yoda çocuğun eğitilemeyeceğini söyledi.

“O, Seçilmiş Kişi,” dedi Qui-Gon. “Bunu anlamanız gerek.” Yoda kocaman, bilge gözlerini kapattı ve küçük kafasını arkaya yatırdı. “Mmm. Belirsiz geleceği bu çocuğun.” Obi-Wan, Konsey üyelerinin düşündüklerini sezebiliyordu. Anakin’in çok tehlikeli olduğunu düşünüyorlardı. “Öyleyse onu ben eğitirim,” dedi Qui-Gon, sakin ama meydan okur bir edayla. Anakin’e yaklaşıp elini çocuğun omzuna koydu, “Onu Padawan’ım olarak alacağım.” “Var zaten bir çırağın, Qui-Gon. İmkânsızdır almak bir ikincisini,” dedi Yoda, Obi-Wan’ı işaret ederek. “Yasa bunu yasaklar,” diye ekledi Mace Windu. “Obi-Wan artık hazır,” dedi Qui-Gon. Yüzünü Yoda’ya dönen Obi-Wan öne çıkıp Qui Gon’un yanına geldi, “Sınavlara girmeye hazırım.” “Karar vermek bizim işimizdir kimin hazır olduğuna,” dedi Yoda. “Dikkafalıdır ve yaşayan Güç’le ilgili de öğrenmesi gereken çok şey var ama yetenekli. Benden öğreneceği çok az şey kaldı,” dedi Qui-Gon. Obi-Wan, Qui-Gon’a baktı. Önce öğrenmem gereken çok şey olduğunu söyledi, şimdi de bunları mı söylüyor? “Verilecek karar daha sonra genç Skywalker’ın kaderine,” dedi Yoda.

Kaynak: Ryder Windham Obi Wan Kenobi Kitabı

Bir Cevap Yazın