Denizin Üstünde Yürüyen Adam!

Denizin Üstünde Yürüyen Adamın Hikayesi! Türk ordusunda bir askerlik görevini yerine getiren Atilla Hülagü, her daim yenlikçi fikirleri olan, bu fikirleriyle çığır açacak atılımlar yapmayı hedefleyen bir TSK mensubuydu. Kendisinden yüzlerce yıl önce yaşayan Leonardo Da Vinci’nin su üzerinde yürüyen insan çizimlerinin bir benzerini, suda yürümeyi sağlayacak ayakkabıları tasarladı. En büyük hayali İstanbul Boğazını yürüyerek geçmekti. Peki bunu başarabildi mi?

İlk denemesinde başarısız olan Atilla Hülagü, yılmadı ve uğraşlarına devam etti. Bu kolay bir iş değildi ama Atilla’da pes etmiyordu. Fizik kanunlarına kendini iyice adapte etti. Bu yüzden de üç fizik kanununu göz önüne alarak yeni bir taslak ortaya çıkardı.

90 metrekare teneke, 50 gram lehim, iki el içi boyutunda bez parçası, 3 metre lastik, 1 metrekare alüminyum plaka ile fiziki kurallarına sırtını yaslayarak yeni bir ayakkabı tasarlamaya başladı.

Tüm her şeyi hazırladı ve denizi geçerken yanında şahitler olsun diye basını da davet etti. Basın geldi, halk geldi. Herkes izledi ama Atilla Hülagü bir kaç kez başarısız oldu. Ancak en sonunda boğazı geçti, tüm insanların gözleri önünde boğazı geçen Atilla Hülagü, bir rekor kırdı ve Atilla Hülagü Boğaz’ı geçtikten sonra yeni hedefini Cebelitarık olduğunu belirtti. Buluşunu dünyayla paylaşacaktır. Ona göre 30 bin 354 adımda ve 6,5 saatte Cebelitarık aşılırdı. Ancak hayalini gerçekleştiremeden vefat etti.

One comment

Bir Cevap Yazın