Aslanlar Hakkında

Aslan toplu halde yaşayan ve avlanan kedigillerdendir. Genellikle “hayvanlar kralı” diye anılan erkek aslan kabilesinin dişleri arasında göz alıcı güzel yelesiyle ayırt edilir. Yaşadığı alana başka hayvanların girmesini istemez ve bu alanı sahiplendiğini 10 km uzaklıktan iştilebilecek korkunç kükremeleriyle belli eder. Aslan, günde 20 saat uyuyan ya da dinlenen inanılmaz bir tembeldir. Bu yüzden de topluluğu dişi bir aslan yönetir. Avlananlar ve yavrulara bakanlar da dişi aslanlardır. Küçük bir tüy yığınını andıran yavrular doğduktan sonraki ilk üç aylarını topluluğun uzağında anneleriyle birlikte geçirirler. Üç yaşlarına doğru da genç aslanlar topluluğun reisi olan erkek aslan tarafından topluluktan uzaklaştırılırlar. O zaman bu genç aslanlar bir başka erkek aslanın yerini almak için mücadeleye girişirler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s