Şampuana Çam Terebentin Yağı Dökmek Saçları Uzatır Mı?

Bundan 9-10 ay önce, Çam Terebentin Yağı’nın etkilerini görmek üzere Inecto Şampuanı’ma 25 damla damlatmıştım. Bu, çok popüler yöntem olmakla birlikte çok da kolay bir yöntem. Inecto şampuanı her an kullanmadım Ancak Ben bu yağ ve hap eklemelerini, şampuanın 1. ayından sonra deniyorum. Sebebi, şampuanın kendi etkilerini ayırt edebilmek. BÖbür türlü anlamak zor oluyor. Belki saç uzatan şampuandır? Hele ki saç uzatan şampuan aldıysanız hangisinin saçınızı uzattığını nasıl anlayacaksınız? Dediğim gibi, özellikle iyi markaların şampuanını aldıysanız ilk ay herhangi bir ekleme yapmadan kullanın.

Çam Terebentin Yağı’nın 2 kullanım yöntemi var, ilki saça doğrudan masaj yolu ile kullanmak. (Ben açıkçası tek olarak kullandım Çam terebentin yağını, ancak bazıları bunun saçlarını döktüğünü söylüyor fakat bende hiç öyle bir sorun olmadı.. O yüzden ne olur ne olmaz badem yağı ile birlikte kullanmanızı tavsiye ederim. Birbirlerinin etkilerini kısıtlarlar mı bilemem ancak ikisinin de ortak özelliği saç uzatmaları ve bunların üzerine kullanılmalarıdır.) Tek olarak saç derimde kullandığımda da Çam Terebentin Yağı gerçekten etkili. Nane Yağı’ndan daha yoğun bir karıncalanma hissi oluşuyor saçta. Nane Yağı da saçlarda karıncalanma oluşturur bilen bilir. Bu 2 yağın amacı da zaten dolaşımı artırarak saç uzamasını sağlamak. İkinci yöntem de başlıktan da anlaşıldığı gibi şampuana damlatmak. Tabi maskeleri sayarsak birçok karışımda bulunduğu için say say bitmez.

Gelelim Malzemelere;

  • Herhangi bir şampuan (bendeki 500 ml idi)
  • Çam Terebentin Yağı (25 damla)

Bakın Çam Terebentin Esansı değil. Esans ve Yağ ayrımını ayrı bir malumatta paylaşacağım. Şampuanınızı iyice çalkalayın. Karışımı saçınızda 10 dakika bekletin. İyice derinize işlesin ve bol bol masaj yapın. Fazla saç uçlarına değdirmeyin derim ben. Sebebi de alttaki maddelerde yazıyor.

Gelelim Bendeki Etkilerine;

  • Saçlarımı Hızlı Uzattı (42.5’dan 45 cm’e geldi saçlarım.)
  • Saçlarımı Ferahlattı, saçlarım nefes aldı.
  • Birsürü bebek saçım çıktı.
  • Saç dökülmem çok azaldı.
  • Saç diplerim çok rahatladı ancak saç uçlarım kurudu.

Ben zaten kuru saç tipine sahip olduğum için ve saç uçlarım da devamlı neme muhtaç olduğu için bu tarz keskin yağlar saç uçlarına iyi gelmiyor. Saç uçları zaten sağlıklı olmaz, darbeden en çok o kısım etkilenir. Bu noktada yapılabilecek tek şey yağlar ve kremler ile saç uçlarını nemlendirmek ve görüntüsünü düzeltmektir. Herhangi bir şekilde saç uçlarının sağlıklı olacağını sanmıyorum, yalnızca sağlıklı gözükür.

4 comments

Bir Cevap Yazın