
- Brian Cox doğdu. İngiliz parçacık fizikçisi, bilimin popülerleştiricisi ve İngiltere’nin David Attenborough ve Patrick Moore’un halefi olarak bilinen yazar, bilimi halka getiren olağanüstü bir televizyon ve radyo sunucusu olarak. Carl Sagan ve Patrick Moore’dan esinlenerek fizik doktorası yaptı ve Manchester Üniversitesi’nde Yüksek Enerji Fiziği grubunun bir üyesi oldu. Cenevre’deki CERN’de ATLAS deneyi üzerinde çalışıyor, oradaki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nın ileri proton dedektörlerini inceliyor. Merak odaklı bilimin kendini ayıpladığına, yeniliğe güç verdiğine ve varlığımızın derin bir takdirine inanıyor. 3 Mart 1968 yılı.
- Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi (Sanayii-i Nefise Mektebi), eğitim – öğretime başladı. 3 Mart 1883 yılı.
- Uzay araştırmalarının en önemli merkezi olan NACA (daha sonra NASA olacak kuruluş) kuruldu. 3 Mart 1915 yılı.
- Suudi Arabistan’da ilk petrol bulundu. 3 Mart 1938 yılı.
- Asteroid kuşağının dışına çıkabilen ilk uzay robotu Florida’dan fırlatıldı. 3 Mart 1972 yılı.
- Alec Zino öldü. Avrupa’nın en nadir üreyen kuşu Zino’nun petrel’ine adını veren Portekizli ornitolog ve korumacı. Bu küçük siyah ve beyaz deniz kuşunun ürediği Portekiz’in güneybatısındaki Madeira adasında Zino’nun petrelinin (Pterodroma madeira)sadece 45 çift çifti kaldı. Yerleşimcilerin gelmesiyle kuşun bolluk popülasyonu azalmaya başladı (1419). 20. yüzyılın ortalarında neslinin tükendiği düşünülüyordu. Başarılı bir işadamı ve Madeira’nın yerlisi olan Zino, hayatının ikinci yarısının çoğunu korumacıluğa adadı. Aradıktan sonra, Jun 1969’da kuşun küçük bir kolonisini yeniden keşfetti. Daha sonra onu inceledi ve korudu. Zino’nun petrel’i, Madeira dağlarının uzak uçurumlarındaki yuvalarda genç yetiştirmeye devam ediyor. 3 Mart 2004 yılı.