İki Vajinalı Kadın Anne Olma İhtimaline Meydan Okuyor!

İki vajina, İki rahim ve İki serviksle doğan kadın anne olma ihtimaline meydan okuyor!

İki rahim, iki serviks ve iki vajina ile doğan bir kadın, ilk çocuğunu doğurarak olasılıklara meydan okudu. 36 yaşındaki Eleanor Rowe, olağandışı anatomisini ancak beş yıl önce yumurtalarını dondurmaya gittiğinde ve bir sonograf ikinci rahmini bulduğunda keşfetti. 3D taramada anormallik görüldü ve bu da doktorların Eleanor’un çift rahmi olduğuna inanmasına neden oldu. Ancak doktorlar bir soruşturma prosedürü uyguladıklarında, aslında uterus didelphys’in daha nadir formuna sahip olduğunu fark ettiler – iki rahim, serviks ve vajina. Eleanor, milyonda bir olanını iyileştirmek için düzeltici bir prosedür geçirdi, ancak doktorlar yüzde 90 düşük yapma olasılığıyla karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Ranskill, Nottinghamshire’dan Eleanor şunları söyledi: “Otuz yıl yaşadığıma ve içimde olup bitenleri bilmediğime inanamıyorum. “Her şeyden iki taneye sahip olduğum söylendiğinde biraz garip görünüyordu. “Ve aniden kendimi daha önce hiç duymadığım bu eşsiz anatomi ile buldum. “Şaka yapardım ve tasarımcı vajinam olduğunu söylerdim. “Ama endişelendiğim tek şey doğurganlığımdı. “Asıl endişem buydu. “Gerçekten burada olduğuna inanamıyorum. “Doktorların söylediklerine rağmen inatla 35 haftaya kadar süre aldı. Erken doğum olmasına rağmen.”

Eleanor, doktorların vajinaları bölen duvarı kaldırdığını gören düzeltici bir ameliyat geçirdi.

Uterus didelphys olarak bilinen durum – nadir bir konjenital anormallik – o bir fetutusken gelişti. Doktorların buna sahip olma şansının milyonda bir olduğunu söylediğini söyledi. Danışman Eleanor şunları söyledi: “Adetlerim her zaman düzensizdi, bu yüzden her zaman yardımlı gebe kalma konusunda yardıma ihtiyacım olacağına dair bir önsezim vardı. “Kan sızdıracağı için tampon kullanamazdım.

“Şimdi ikinci vajinadan sızdırıldığını fark ettim ama bu, ben büyürken bir şeylerin yanlış olduğunun bir işareti olmalıydı. “30’larıma bastım ve hala bekardım, bu yüzden yumurtalarımı dondurmanın en iyisi olduğunu düşündüm. “Hayatımda tanıdığım herkesin evlendiği ve bebek sahibi olduğu bir aşamadaydım. “İlk döngü için ödeme yaptım ama bu başarısız oldu. “İkincisinin parasını ödedikten sonra, sonograf notlarımı düzgün okumadı ve sadece tüp bebek tedavisinin tamamını ödediğimi varsaydı. “Yumurtalıklarım yerine rahmimin 3D taramalarını yaptı. “Başka bir personel almak için ayrıldığında biraz garip olduğunu düşündüm. “geldiler ve iki rahmim olabileceğini söylediler ve beni hastaneye sevk ettiler. “Bana ilk söylendiğinde kafam çok karışıktı.

Eleanor dedi ki: “Ciddileştiğimizde Chris’e durumumdan bahsettim. “Ona bebek sahibi etmenin muhtemelen zor olacağını söyledim ama çok anlayışlıydı. “Evlendiğimde hamile kalmak için her şeyi yaptık. “Japonya’da balayımızdayken, doğurganlık ağacını iyi şans getirmesi gerektiği için ovduk. “İşlenmiş yiyecekleri keserek diyetimi de yenilemeye çalıştım ve hatta hangi kozmetik ürünleri kullandığımı değiştirdim.” Düğünlerinden iki ay sonra çift Eleanor’un sağında ve daha zayıf rahminde hamile olduğunu keşfetti. Ancak ilk üç aylık dönemde Eleanor, fetüsün kendisini ince bölme duvarına bağlamasının ardından düşük yaptı. Eleanor’un vücudu doğal olarak yapmadığı için doktorlar düşüklere tıbbi müdahalede bulundu. ‘Doğum yapana kadar’ sekiz saat boyunca indüklendi. Eleanor şunları söyledi: “Karşılaşacağım zorluklar hakkında uyarılmış olmama rağmen, yine de yıkıcıydı. “Ama bu gerçekten eve ilk kez çarpıyordu ve bu bir gerçekti.

“Bir bebeğe veda ettik ve diğeri bize geldi.

“Doktorların bana söylediklerinden sonra kendimi alelade etmek istemedim.

“Bunu kendimize saklamaya karar verdik.

“Ancak 20 haftadan fazla bir süreye geldiğimizde anne olmanın gerçek olacağını hissettik.”

Eleanor’un hamilelik doktorları boyunca onu izledi ve 24 haftada obstetrik kolestaz kaptıktan sonra steroid enjeksiyonları yapılması gerekiyordu – ölü doğumla sonuçlanabilecek ciddi bir karaciğer bozukluğu.

Eleanor şunları söyledi: “Bu ek komplikasyon olmadan, daha önce hiç duymadığımız yüksek riskli bir hamilelik olduğu için bu durumu geliştirmiş olmak çok üzücüydü.”

Bebek Imogen Hope, 9 Temmuz 2019’da 5 lb 7oz ağırlığında, 35 haftalık sezaryenle teslim edildi.

“Herhangi bir doğurganlık sorunu, içinden geçilecek olağanüstü zor bir şeydir.” diyor.

“Ama benim durumumda bile mutlu bir son vardı.

“Sadece diğer kadınlara biraz umut vermek istiyorum.”

Bir Cevap Yazın