Kürt Sorunu: Baba Beni Okula Gönder Projesi Ters Tepti!

Cumhuriyet ulus değerler üzerine inşa edildi fakat tek parça bir ulus meydana getiremedi. Yanlış stratejiler ile Türk olmayan ırkları Türkleştiremedi. Hatta bazı Türkler bile Türk olduğunu farkında değil. Türk olduğu halde kendisini Arnavut, Boşnak, Pomak, Laz olarak görenler azımsanmayacak kadar fazladır.

Devlet PKK’yı bitirmek için Kürtleri eğitmeye karar verdi. Kürtler eğitilecek, aydınlanacak ve aşiretçi kafadan kurtulacaktı. Bu proje ile Kürtler modernlik ve Türklük çatısı altında birleşecek. Batı değerlerini benimseyecek ve Türk kültürü içinde yoğrulacaktı. Kürt kızları okula başladı, devlet adeta çocukları zorla evinden alıp okullarda eğitti. AKP devrinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı doğu bölgelerinde pek çok üniversiteler açıldı. Kürtler arasında okuryazarlık ve eğitim ciddi oranda arttı. Ancak işler yine istenildiği gibi olmadı. Hâlâ daha Türkçe bilmeyen Kürtler var. Bununla birlikte devletin verdiği burs ile yurtdışında eğitim gören bazı Kürtler, yurtdışında adeta Anti-Türk propagandasına maruz bırakıldı. Yurtdışında kalıp Türkiye’yi kötüleyenler, PKK’ya kol kanat gerenler…

Devlet tarafından aşiret teröründen kurtulan Baranlar, Havinlar, Rojdalar batıda rahat ve güvenilir eğitimin tadını çıkardılar fakat bunun karşılığında teşekkür etmek yerine doğu bölgelerinde yapamadığı LGBT şakşakçılığına ve Türkiye’yi bölme faaliyetlerine başladılar. Doğuda yapamadığı eşcinsellik propagandasını batıda yaptılar. Doğuda aşiretlerden kaçıp batıda Kürdistan savunuculuğu yaptılar. Kürdistan dedikleri doğu bölgesinden kaçıp batıda Kürdistan propagandası yaptılar. Twitter ve diğer sosyal medya araçların üzerinden feminist sayfalar adı altında Türkiye ve Türk düşmanlığına soyundular.

AKP Kürtlere her şeyi verdi, fakat yine de yaranamadı. PKK terörü ve Kürtçülüğü eğitim ile bitecek zannedenler, Kürtçülüğü ve Terörü daha çok büyüttü. PKK etkinlik bakımından eskisi kadar silahlı bir mücadele edemese bile çok fazla terörist devşirdi. Suriye’de de YPG adı altında büyük bir güç elde etti. TBMM içinde PKK ile aile bağı onlarca milletvekili var. Biri dağdayken diğeri mecliste! Ne diyordu Selahaddin Demirtaş? Apo’nun Heykelini dikeceğiz!

Bir de Türkiye’de HDP’yi terörden ayıran bir solcu-kemalist bir kitle var. HDP aslında PKK’yı desteklemiyormuş. PKK ile alakası yokmuş. Gerçekten komik. Arkadaşlar gerçekler ortada. Hiç kıvırmaya gerek yok.

Kürt sorunu görüldüğü gibi eğitimle de çözülemedi. Peki, bu sorun nasıl çözülecek? CHP vaat olarak AKP’nin yaptığı Kürt açılımından daha fazlasını vereceğini söylüyor. Bundan daha fazlası bağımsız Kürdistan’dır. Kimse kimseyi kandırmasın. Peki, gerçekten bu sorun nasıl çözülecek. Toprak mı verilecek yoksa başka türlü şeyler mi olacak? Gerçi Kürtçülerin bir kısmı toprakla da yetinmek istemiyor. Doğu bizim batı hepimizin diyor. İstanbul’u Kürdistan’ın ikinci başkenti ilan ediyor…

5 comments

  1. Ulan admin bozuntusu piç. Tüm Kürtler seni siksin. Irkçı faşist köpek. İnsanların hakkını araması ne zaman teröristlik oldu orospu çocuğu. Sike sike Kürtlerin hakkını vereceksiniz. Kürtler her yerde. Avrupa parlemantosunda, Amerikan senatosunda, kısaca heryerdeyiz. İstesenizde istemesinizde Kürdistan kurulacak!!!! Rusya, Avrupa, Amerika hepsi bizi destekliyor. sizin barbarlık çağınız sona erecek. medeniyet görmemiş barbarlar. Tüm dünya sizden nefret ediyor olum. bir tane dostunuz yok.

    1. Ulan hadsiz köpek. Demişsin hakkı aramak “ne zaman teröristlik oldu?”Öyle hak aramayı siksinler. Senin gibi piçlerin hakkı ölümdür. Çünkü hainlerin hakkı ölümdür. Bazılarına iyilik hiç ama hiç yaramıyor. Behey behey Yazıklar olsun. İyice şimarmış bunlar.

    2. Bu hain piçe bak. Bu siteden havlamaya başlamış. Demişsin “…İnsanların hakkını araması ne zaman teröristlik oldu…” Ulan hain piç kurusu senin insani hakkını siksinler. Sizin hakkınız gebertilmek. İşiniz gücünüz hainlik. Nasıl kahpelik yaptığınızı biliyoruz. Sizler çoktan ABD’nin , Avrupa’nın saksafonunu yapmaya başlamışsınız. Zaten bize karşı olanlar böyle olduğu için doğal buluyoruz. Zaten suç sizin gibi hain piçleri besleyenlerde.
      Tüm dünyanın nefret etmesi bizim umurumuzda değil çünkü tarih var olduğundan beri böyleydi. HEPİNİZ GELİN LAN PİÇ SÜRÜLERİ.

  2. YAZIKLAR OLSUN NANKÖR HAİN PİÇLERE
    YAZIKLAR OLSUN DURUMDAN HABER OLAN AVELLERE
    YAZIKLAR OLSUN BUNLARI GÖREMEYENE
    YAZIKLAR OLSUN BU HAİN PİÇLERE HÂLÂ BESLEYENLERE

  3. Babanın amına koyarım amk gerillası seni! Sizin gibi orospu evlatlarının hepsini gaz odasında boğmadığımız için şükredin bize şükredin! Hakkını hukukunu sikerim senin! Öğretmen şehit etmek mi hak aramak amk kürt faşizanı annesiz piç! Faşist senin sülalen vatan haini orospu çocuğu! Allah hepinizin belasını bir tamam verecek biznillah inşallah tez zamanda. Ebenin amını siktirmeden siktir olup git buradan şimdi

Bir Cevap Yazın