Türkiye’de Allah Ölüyor mu?

Tanrı Türkçe bir sözcüktür. Hristiyanlar Tanrı demez, GOD der. Araplar GOD kelimesinin karşılığı olarak Allah adını kullanırlar. Tanrı’nın hristiyanlık ile alakası yoktur. Türk filmlerinde Hristiyanların God veya Jesus sözcüğünü Tanrı diye tercüme ettikleri için Tanrı Kelimesi yanlış bir şekilde Hristıyanlığı çağrıştırmaktadır. Bu kısa bilgiden sonra esas konumuza dönelim.

Tanrı Öldü! Bu sözün orjinali “Gott ist tot” dur. Allah Öldü diye de ifade edilebilir. Avrupa’da yaratıcının ölmesinin sebebi Papazların yaptığı ahlaksızlıktan kaynaklanmaktadır. Papazlar sözde Tanrı’nın temsilcisi fakat pek çok dolandırıcılık ve ahlaksızlığa bulaştıkları için Avrupalıların gözünde Tanrı imajı zedelendi. Kilisede bir papazsın fakat insanlara parayla cennet satıyorsun. Böyle akıl almaz bir şey olabilir mi? Avrupa aydınlanma yaşadığında bu saçmalıklardan dolayı dinden soğumuştur. Aynısı Türkiye’de de olmaktadır.

Türkiye’de tarikatların yaptıkları ortada. Tarikat liderlerinin erkekleri badelemesi yani erkeklere sakso çektirmesi veya kadınlara muska yazıyorum ayağına memesini falan ellemesi, Cin çıkarıyorum ayağına kadınlarla ilişkiye girmesi gibi olaylar sık sık gündeme geliyor. Ensar Vakfı meselesini herkes bilir. Sözde dindar insanları çatısında toplayan ve İslami bir görüş benimseyen bu vakıfta çocuklara tecavüz edilmişti. Bu yüzden Türkiye’de dine ve Allah’a olan inanç azalmaktadır. turkcemalumatlar.com Yapılan her ankette ateist veya dinsiz sayısı artmaktadır. Bu gidişle Türkiye, içinde en çok ateist barındıran ülke olacak gibi.

Allah adını ağızlarından düşürmeyenlerin paraları cebine indirip halka fakirliği övmesi Türk gençlerini dinsizliğe ve ateizme itiyor. Orta Çağ Avrupa’sında da papazlar aynısını yapıyordu ve insanlar en sonunda Hristiyanlıktan soğudu. Avrupa’da hristiyanlık bir kültür halini aldı ve deizme yakın bir inanca çevrildi. Dindarlık daha çok Yunanistan gibi Ortodokslar da daha koyu bir şekilde mevcut.

İngiltere’de Hristiyanlığa sembolik olarak bağlılık yüksek. Hatta İngiltere laik bir ülke bile değil. İngiltere’nin resmi bir dini var. Hristiyanlık Anglikanizmi. Anglikanizm, İngiltere’nin resmî kilisesi olan İngiltere Kilisesi’ne has ilke, doktrin ve kurumlar. İngiltere Kralı VIII. Henry’nin kurduğu bir Hristiyan mezhebidir. İngiliz Reformu, Katoliklik ve Protestanlık arasında bir orta yol olarak görüldüğü için Latince Via Media olarak adlandırılmıştır. Anglikanizm İngiliz kültürü ve medeniyetine düşman olmayan, bilimle barışık bir Hristiyanlık mezhebidir.

Türkiye’de ne olacak sizce? Türkler bundan sonra ne yapacak? Türklerin durumu ne olacak?

1- Türkler İslam’a daha çok bağlanıp Araplığa bir adım daha mı yaklaşacak?

2- İngilizlerin Hristiyanlığa yaptığı gibi Türkler de İslam’ı Türkçü bir çehreye bulayarak yeniden düzenleyerek milli bir din haline mi sokacak? (Rıza Nur İslam’a karşı olsa da Türkleştirilmiş bir İslamiyet yaratmak istiyordu fakat Mustafa Kemal ile araları açıldığı için proje gerçekleştirilemedi)

3- Türkler tamamen Ateist mi olacak?

4- Son çare olarak Türkler özüne geri dönerek, tıpkı Atillaların, Cengizlerin, Metelerin dini olan, Türk kültürü ile barışık, Türklüğün çıkarlarını düşünen, mertliğin ve yiğitliğin hakim olduğu kadim Gök Tengri inancına geri mi dönecek?

Bir Cevap Yazın