
- Hemşireliğin sembol ismi İngiliz Hemşire Florance Nightingale, İtalya’nın Florance kentinde doğdu. İngiliz olan ailesinin ise neden o sırada İtalya’da oldukları bilinmiyor. (12 Mayıs 1820 yılı)
- Dorothy Crowfoot Hodgkin doğdu. Kendisi, Dorothy Mary Crowfoot Hodgkin (kızlık soyadı Crowfoot), Kahire, Mısır’da İngiliz bir biyokimyacı ve X-ışını kristalografıydı ve 1964’te X-ışını tekniklerini kullanarak, penisilin (1946), B-12 vitamini (1956) ve daha sonra protein hormonu insülin (1969) dahil olmak üzere biyolojik olarak önemli moleküllerin yapısını keşfettiği için Nobel Kimya Ödülü’ne layık görüldü. Başarıları sadece bu yapı tespitlerini ve sağladıkları bilimsel anlayışı değil, aynı zamanda bu tür yapı tespitlerini mümkün kılan yöntemlerin geliştirilmesini de içeriyordu. (Öğrencilerinden biri Margaret Roberts, daha sonra Margaret Thatcher, bilim diplomasına sahip tek İngiliz başbakanıydı.) (12 Mayıs 1910 yılı)
- Justus von Liebig doğdu. Kendisi, Organik kimyanın erken sistematizasyonuna, kimyanın biyolojiye (biyokimya) uygulanmasına, kimya eğitimine ve tarım kimyasının temel ilkelerine birçok önemli katkılarda bulunan Alman kimyagerdi. (12 Mayıs 1803 yılı)
- Türkiye’de ilk Tıp Bayramı kutlandı. (12 Mayıs 1929 yılı)
- En eski üniversite ortaya çıkarıldı: Ortaya çıkarılan en eski üniversite, 2004 yılında, dünyanın en eski öğrenim merkezi olduğuna inanılan İskenderiye Kütüphanesi’nin keşfi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki bir konferans sırasında Mısır Eski Eserler Yüksek Konseyi başkanı Zahi Hawass tarafından açıklandı. Polonyalı-Mısırlı bir ekip, öğretim görevlisi için yükseltilmiş bir podyuma sahip 13 konferans salonu ortaya çıkarmıştı. Böyle bir konferans salonu kompleksi daha önce hiçbir Akdeniz Greko-Romen bölgesinde bulunmamıştı. İskenderiye, Öklid’in geometri kurallarını keşfettiği, Eratosthenes’in Dünya’nın çapını ölçtüğü ve Batlamyus’un 1.500 yıl boyunca Evrenin doğası hakkında en etkili bilimsel kitap olan Almagest’i yazdığı batı biliminin doğum yeri olarak kabul edilebilir. (12 Mayıs 2004 yılı)
- Edme Mariotte’te öldü . Kendisi, Robert Boyle’dan bağımsız olarak Fransız fizikçi ve bitki fizyoloğu, bir gazın hacminin basıncına göre ters yönde değiştiğini belirten yasayı keşfetti. Yaygın olarak Boyle yasası olarak bilinmesine rağmen, fizik ve kimyanın bu temel ilkesine Fransa’da Mariotte yasası denir. (12 Mayıs 1684 yılı)
- Abraham Trembley öldü. Kendisi, İsviçreli doğa bilimci, en çok tatlı su hidrası, özellikle Chlorohydra viridissima üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır. 1740 yılında tatlı su hidrasını keşfetti. Kapsamlı sistematik deneyleri, doku rejenerasyonu ve aşılama üzerine modern araştırmaların habercisiydi. 1744’te Trembley, tam bir hidranın ana vücudun 1 / 8’i kadar azından yenileneceğini bulduğunu yayınladı. Ayrıca bu hayvanları içten dışa çevirmeyi başardı, onları at kıllarına geçirerek gerçekleştirdiği son derece hassas bir işlem. Trembley, hidraların bu sert operasyonda bile hayatta kalacağını gösterdi. Kapsamlı bir araştırmacı olan Trembley, üç hidra türünü inceledi ve bulgularını 1744’te yayınladı. (12 Mayıs 1784 yılı)