Saçları Koyulaştıran Bitkisel Yağlar Nelerdir? | Doğal Yollarla Saç Rengini Koyulaştırma

Bu yazıda tecrübelerimi ve gerçek anlamda saçların koyulaşmasına neden olan yağları sizlerle paylaşacağım.

  1. Sarımsak Yağı

Geçen sene aylarca sarımsak zeytinyağı kürü uyguladım. Onun haricinde sarımsak yağı alıp saçıma da sürdüm. Şampuana da ekledim. Hepsinde de fark ettiğim belirgin özelliklerden biri saçlarımın renginin koyulaşmasıydı. Zaten küllü koyu sarı saçlarım var, iyice küllüleşiyor. Nitekim sarımsak zeytinyağı küründe saçlarımı koyulaştıran etken madde de sarımsaktı. Hatta bebek saçlarım bayağı koyulaştı ve uzadılar. Bebek saçlarımın bulunduğu cilt bölgem bile çok çok az da olsa daha koyu olmuştu.

2. Çörekotu Yağı

Çörek otu yağı gerçekten saçlarımın daha koyu çıkmasını sağlıyor bunu gerek içten destekle gerek dıştan destekle gözlemledim. Kullanmaya da devam edeceğim. Çörek otu tozu tükettiğimde de saçlarım ayrı gür ve koyu çıkıyordu. Tıpkı sarımsak küründe olduğu gibi bebek saçlarım koyu koyu çıkıyordu çok iyiydi.

Çörek Otu Yağı ile ilgili malumatlarımız;

3. Amla Yağı

Ürünü saf haliyle maalesef bulamadım ancak saf halinin de saçların koyulaşmasına sebep olduğunu bilirim. Bu yağı her uygulayışımda fark ettiğim genel durum saçın koyulaşması ve küllülüğünün artması idi. Bu nedenle zaten açık saçlılara önermezler. Ben de kullanmıyorum uzun süredir. Açık renk saçlılara bu serinin Yasemin Yağlı Dabur Amla Yağını önerirler. Bebek saçlarımı hem koyu çıkardı, hem de sapsarı olan bebek saçlarımın resmen rengini boyaladı. Bebek saçlarımın rengi belirginleştiğinden alın çevrem bir tık kapandı.

Dabur Amla Yağı İle İlgili Malumatlarımızdan Bazıları;

4. Hint Yağı

Hint Yağını ben her zaman saçlarımı uzatmak amacıyla kullanırım. Hem saçlarımı parlatır, hem saçlarımı koyulaştırır hem de saçlarımı uzatır. Gerçekten etkili bir yağdır. Çoğu insan koyu saçlara sahiptir, doğal koyu saçlara sahip olanlar (saçlarını sarıya boyatmak isteyenler harici elbette) bu koyu saç reklerini korumak ister, parlak olmasını ister ve uzamasını ister. Çok fonksiyonlu olan bu yağı saçınızı koyulaştırmak için kullanabilirsiniz elbette.

İlgili Hint Yağı Malumatlarımız:

5. Kakao Yağı

Kakao yağı, doğal bronzlaştırıcılar arasında da yerini almaktadır. Ben dudaklarıma da kakao yağı içeren balmlar uygularım çünkü dudaklarım beyazımsı soluk. Kullandığım balmlar da kakao yağı sayesinde dudaklarımın rengini belirginleştirir, koyulaştırır, kahverengi – nude ton katar. Saçlarımda da kakao tozunu kullanan biri olarak gönül rahatlığıyla saçlarımı kahverengileştirdiğini ve koyulaştırdığını söyleyebilirim. Doğal saç boyası görevi görmektedir kendisi ve saça çok iyi gelmektedir.

Kakao Yağı İle Alakalı Malumatlarımız;

Bir Cevap Yazın