Gururlu Saruman’ın Son Anları ve Gandalf Ve Theoden ile Konuşması

Yüzüklerin Efendisi filminde kesilmiş sahnelerdeki bazı diyaloglar. Saruman’ın öfkeli ve kibirli galipler ile gururlu konuşması. Saruman At Bakıcısı Theoden’e haddini bildiriyor!

Saruman: Nice Harplerde cenk edip nice canlar aldın Kral Theoden! Sonrasında ise hemen barış ilan ettin. Önceleri yaptığımız gibi ihtiyat etmeyecek miyiz eski dostum? Sen ve ben barış yapmayacak mıyız?

Theoden: Barış yapacağız. Barış yapacağız elbet! Tabii öncesinde, Batıağıl’ın yanışını… ve orada yanan çocukların cevabını vereceksin! Barış yapacağız elbet lakin önce Boruşehir kapılarında direnirken ve parçalanarak can vermiş süvarilerin hesabını vereceksiniz. Bir darağacında sallanıp kendi kargalarına yem olduğunda barış yapacağız elbet!

Saruman: Darağaçları ile kargalarmış! Bunak herif! Ya peki sen ne istiyorsun Gandalf? Dur tahmin edeyim, Orthanc ın anahtarı mı? Belki de yanında Barad-dür’ün anahtarları ile yedi kralın tacı ve beş arifin asasını da istersin.

Gandalf: Nice yaşama vefasızlık ettin. Şimdi ise binlercesini zora sokuyorsun.  Lakin onları koruyabilirsin Saruman. Sen düşmanla anlaşmaya gittin.  Sadece başkalarının canını değil kendi canını da tehlikeye soktun. O Sauron ile çok yüzgöz oldun. İkiniz bir Mordor’a sığarsınız da bir mezara sığmazsınız!

Saruman: Anlaşılan benden bilgi istiyorsun. Senin için sakladığım cevaplar var. Orta Dünyanın kalbine işleyen bir kötülük var. Bu kötülüğün sizi bozguna uğratacağını göreceksiniz! Yüce göz zaten bunları çok öncesinde gördü! Şu an bile o sizden bir adım önde. Yakında Saldıracak.  Hepiniz gebereceksiniz! Lakin sen bunu zaten biliyordun Gandalf! Bu sıradan kolcunun Gondor tahtına oturacağını asla düşünme bile! Gölgelerde sürünmüş sürgün biri asla kral olamaz! Gandalf, onu sevenleri ve de ona yakın olanları feda etmek hiç çekinmedi. Söyle! Buçukluğu ölümüne yollamadan önce hangi vaatler ile kandırdın? Böylelikle onun eceline giden yolu hazırladın.

Cüce: Bu kadar yeter!  (Legolas’a seslenerek) vur şunu indir kalbinden! Ağzına bir ok göm!

Gandalf: Hayır!  (Şimdi Saruman’a Seslenerek) Aşağı gel Saruman. Ve hayatın bağışlansın.

wallup.net

Saruman: O merhametini kendine sakla. Bunlara kanmam ben! (Saruman Gandalf’a alev topu fırlatır asa ile)

Gandalf: Saruman asan kırıldı (Büyü ile asasını kırdı Gandalf)

Theoden: Grima! Ona ihityacın yok artık! Her zaman şu vakitte olduğun gibi biri değildin. Bir zamanlar Rohan’lıydın! İn aşağıya!

Saruman: Bir Rohanlı mı? Rohan’ın konağının içinde eşkıyaların ve pis kokuları içinde içtiği, veletlerin itlerle yerde yuvarlandığı yer değil mi? Miğferdibi zaferi senin değildi at terbiyecisi Theoden! Sen koca beyliğin gelmiş geçmiş en işe yaramaz evladısın.

Theoden: Grima. İn aşağıya!  Kendini özgür kıl!

Saruman: Özgür mü? O asla özgür olamaz.

Grima: Hayır!

Saruman: Çök aşağıya pis sefil! (Grima’ya tokat atıp çimento torbası gibi yere serer)

Gandalf: Saruman! Düşmanla anlaşmaya gittin!  Ne biliyorsan anlat bize.

Saruman: Yardakçılarını çekersen ben de sanan ecelinin nerede olacağını söylerim. Burada asla esaret altında kalmayacağım. (Sonra ise Grima Sarumanı arkasından bıçaklar ve Saruman kulenin tepesinden aşağıya düşer. Grima’da legolas tarafından ok ile öldürülür.)

Gandalf: Tüm müttefiklerimize haber uçurun.  Orta Dünyanın en köşesinden gelsinler. Düşman bize karşı harekete geçti. Bize nerede saldıracağını bilmemiz gerekir.

Bir Cevap Yazın