Komünist Rusların Korkutucu Deneyleri! Vladimir Petrovich Demikhov

Komünist Rusya’da yani Sovyetler Birliğinde pek çok akıl almaz deneyler yapılıyordu. Bunlardan en bilinenlerden biri de Stalin’in Maymun adam projesidir. Maymun-İnsan melezi komünist yaratıklar sayesinde dünya egemenliği hayali kuruyordu Stalin… Maymun-İnsan melezi yaratıklar kadar başka ilgi çekici konu ise Komünist Doktor Vladimir Petrovich Demikhov (Vladimir Demihov), 1954’te, en tartışmalı deneysel operasyonunu gerçekleştirdi ve burada küçük bir köpeğin başını ve ön bacaklarını büyük bir yetişkin köpeğin boynuna aşıladı.

Operasyondan sonra birden fazla köpeğin bilinci yerine geldiğinde, yavru köpeğin kafası uyandı ve esnedi. Koca kafa ona şaşkın bir bakış attı ve ilk başta silkelemeye çalıştı. Yavru köpeğin kafası kendi kişiliğini korudu. Neredeyse kendine ait bir vücuda sahip olmadığı için engelli olmasına rağmen, diğer köpek yavruları kadar eğlenceliydi. Alaycı bir öfkeyle homurdandı ve hırladı ya da onu okşayan eli yaladı. Ev sahibi köpek tüm bunlardan sıkıldı, ancak kısa süre sonra boynundan filizlenen hesap verilemez köpek yavrusu ile barıştı. Susadığında, köpek susadı ve hevesle süt içti. Laboratuvar ısındığında, hem ev sahibi köpek hem de köpek yavrusu dillerini çıkardı ve soğumak için nefes nefese kaldı. Altı gün birlikte yaşadıktan sonra, hem kafa hem de ortak vücut öldü.

Demikhov bu tür birçok tıbbi canavar yarattı. Demikhov, bir monografide, “Deneylerimizin nihai amacı, kalp ve diğer organların insanlarda naklini mümkün kılmaktı” diye yazdı. 1960 yılında Demikhov, farklı yaklaşımları ve cerrahi teknikleri ayrıntılı olarak anlattığı “Hayati Organların Deneysel Nakli” adlı kitabını yayınladı. Kısa süre sonra kitap birkaç batı ülkesinde tercüme edildi ve yayınlandı ve uzun bir süre organ ve doku nakli alanındaki tek monografiydi.

Bu çalışmalar Amerikalı cerrah Robert J. White’a ilham verdi kendisi maymunlar üzerinde benzer deney yaptı ve kısmen başarılı oldu. Gelecekte bu deneylerin insanlar üzerinde de olumlu sonuçlar verebileceği öngörülebilir. Belki de şu an dahi yapıyorlardır kim bilir… Zira hergün yüzlerce insan kaçırılıyor ve bunların akıbeti bilinmiyor. Özellikle çocuklar…

İki Kalpli Köpek!

Doktor Demihov çalışmalarına bir köpeğe yapay kan pompalayıcısı takarak başladı. Ardından bir köpeğin göğsüne ikinci bir kalp takarak operasyona devam etti. İkinci kalp için akciğerin bir bölümünü çıkardı ve ikinci kalp ritmini koruyarak orijinal kalpten bağımsız atmaya devam etmiştir. Deneylerine devam etti ve iki kalpli köpekler iki buçuk ay yaşayabilmeye başardı. Bazen orijinal kalp çalışmayı kesiyordu ve sonradan nakledilmiş kalp durana kadar vücudu idare ediyordu…

Bir Cevap Yazın