Evleniyorum Demeden Önce Dikkat Edin

Psikiyatri uzmanları, çoğu kişinin eşiyle severek evlendikten sonra, aradığını bulamamaktan şikayet ettiğini belirterek, evlenmek isteyenlerin evlenmeden önce, eş adayında bazı kriterlere dikkat etmelerini öneriyor. Eşiyle severek evlenen birçok kişinin, eşini yanlış tanımış olmaktan şikayet ettiği düşünülürse, evlenmeyi düşünenlerin; bazı kriterlerin, eş adayında var olup olmadığını bir daha gözden geçirmeleri gerekiyor. Evlenmek isteyenler, evlenmeyi düşündükleri eş adayında bazı temel özelliklere dikkat ederek, onun karakterini anlayabilirler.

İdeal eş adayında bulunması gereken bu özellikler şöyle sıralanabilir:

• İdeal eş adayı, öfkelenmeden konuşabilmelidir.

• Kıskanılacak konularda eşine güvenmeli, kendi bildiklerikadar, eşinin söylediklerine de değer vermelidir.

• Ailesine değer vermeli, ama her yapacağını onlaradanışmamalıdır.

• Tartışmalarda sesini yükseltmemeli ve kırıcı olmamalı, şukadın işi, şu erkek işi demeden sorumluluk almalıdır.

• Arkadaşları arasında sevilen ve aranan bir insan olmalı,kendine ve etrafına karşı sorumluluklarını yerine getirmeli vebana neci davranmamalıdır.

• Sadece kendine ait uğraşları olmamalı, boş zamanlarındaoflayıppuflamamalı, kendine özen göstermeli ve aynı özeniçevresindekilerden de beklemelidir.

• Kendisini çok fazla ciddiye almamalı, hatta zaman zamandalga geçebilmelidir.

Sonuç:

Evlenmeden önce, evlenmeyi düşünülen kişilerde bu özellikleri arayanların, “Benim evlendiğim insan bu değildi!” diye düşüneceği herhangi bir olumsuzluk yaşamaları zordur. Böylelikle, evliliğe doğru giden yolda, çok doğru tespitler yapılarak; karşılıklı sevgi, saygı ve en önemlisi karşılıklı sadakat (bağlılık ve güven) ilkelerinin ne derece geçerli ve var olduğu öğrenilebilmiş olur.

Bir Cevap Yazın