II. Montezuma ve Bedduası!

II. Montezuma Kimdir?

(1466-1520) Aztek İmparatoru. Şimdiki Meksika ve Orta Amerika’yı kapsayan Aztek Uygarlığının hükümdarı 1502-1520 arasında II. Montezuma’ydı. İspanyol kaşif Hernan Cortes 1519’da Meksika’ya geldi. Montezuma onun sürgünden dönen Tanrı Kral Quetzalcoatl olduğuna inanıyordu. Ancak Cortez Montezuma’yı rehin aldı. Aztekler 1520 Haziranında İspanyolların Tanrılar olmadığından kuşkulanarak ayaklandılar ve Montezuma öldü.

Başka bir rivayete göre ise Aztekli Montezuma, kendi milleti tarafından vatan hainliği ile suçlanıp taş ve oklarla öldürülmüştür. Ölürken de çok büyük bir beddua etmiştir. İspanya’da mevkii kazanan Cortes’in beş parasız, sefalet içerisinde Meksika’da ölmesi, Tenoktitlan’daki Aztek altınlarının (Montezuma’nın Hazinesi) hala bulunamaması ve hatta Mexico City’nin her sene yaklaşık 10 cm suya batması bu bedduaya bağlanmaktadır.

II. Montezuma Bedduası!

Ey İspanyol Cortes! Umarım çaldığın hazineler başına uğursuzluk getirir. Bana işkence yapan ve saldıran ne kadar aptal varsa onlar ve onların soyu da rahat yüzü görmesin. Cortes’in ülkesi asla büyük bir ülke olamasın ve başkarına muhtaç kalsın. Ben beni yaratının yanına gidiyorum. Sizler de farelerin ve böceklerin bile yaşamadığı bir yerde sonsuza dek acı çekin.

Bir Cevap Yazın