Karanlık Lord Vader’in İntikamı

Star Wars (Yıldız Savaşları Evreni) Karanlık Lord Vader’in İntikamı

Holo projektörde cübbe giyen ve diz çökmüş olan orta yaşta bir adamla kadının yanında duran iki silahlı İmparatorluk sandtrooper’ının görüntüsü belirdi. Görüntüdeki dört kişinin arkasındaki binanın ise bir çöl evinin kubbe girişi olduğunu Vader fark etmişti.

Vader görüntüdeki diz çökmüş çifte bakarak “Çiftçilerin isimimleri nedir?” dedi. “Owen ve Beru Lars efendim” diye cevap verdi sandtrooper. Owen ve Beru, Vader hatırlamıştı…

“Araştırmaya başlamadan önce Jawa’lara gösterdiğiniz nezaketi onlara da gösterin. Mos Espa ya da Mos Eisley uzay limanlarına giden yollarda kontrol noktaları kurarak droidlerin geçmesini engelleyin. Bir şey daha…

Sandtrooper: “Evet efendim”

“Ben bağlantıyı kesene kadar görüntüyü kapatmayın” “Anlaşıldı” dedi sandtrooper Vader sandtrooper’ların emirlerini çaresiz kurbanları üzerinde uygulamasını izledi. Arkada binadan yükselen alevleri -milyonlarca ışık yılı uzakta olsa da- son derece tatmin edici bulmuştu.

Vader neden bu çiftin acı çekmesini istemişti? Lars ailesi ile arasında ne geçmişti?

Cliegg Lars, Anakin’in annesi Shmi Skywalker’ı Watto’dan satın alıp azad ettikten sonra evlenmiştir. Shmi Skywalker’ı kaçıran tusken raiderlarla girdiği çatışmada bir bacağını kaybedip power chair’a (Tekerlikli Sandalye) mahkum kalmıştır. Anakin annesinin yanına geldiğinde kaçırıldığını öğrenmiş ve annesini koruyamadıkları ve kurtaramadıkları için Lars ailesine karşı kin beslemiştir. Owen Lars’da Cliegg Lars’ın eski karısından doğma bir oğludur. Vader daha sonra onları öldürmüştür.

Bir Cevap Yazın