Kanada’ya Yerleşen Avrupalıların Yerlilere Zulmü

Kanada yerlilerinin Avrupalılar tarafından uğradığı zulümler pek bilinmez. Çünkü Kanadalılar günümüzde kendilerini toz pembe göstermek için mükemmel bir PR çalışması yapmaktadır. Avrupalı Kanadalılar pek çok Kızılderili kabilesine soykırım yapmıştır. Kanada adeta Kızılderili mezarlığıdır.

Avrupalılar Kanada’ya yerleştiğinde yerlileri yok etmek veya asimile etmek için pek çok yönteme başvurmuşlardır. Bu yöntemlerden biri de yatılı okullardı. Yerlilerin çocukları zorla ailelerinden kopartılıp Kanada yatılı okuluna gönderildi. Bu okullarda beyinleri yıkanır ve zorla Hristiyanlaştırılırdı. Katolik Kilisesi ve Kanada hükümeti ve diğer Hıristiyan mezhepleri, Kanada genelinde yatılı okullarda binlerce Yerli çocuğun öldürülmesinden sorumludur. Bu tip okulların sonuncusu 1996’da yılında kapandı.

Kanada ayrıca PKK’ya verdiği destekle de bilinmektedir. Azerbaycan-Ermenistan savaşında da Ermenistan’ın tarafını tutmuştur. Toprakları işgal edilen Azerbaycan Türklerine karşı Ermenileri desteklediler. Ayrıca Kanada üstü kapalı olarak İngiltere’ye bağlıdır. Kanada’da başkan olacak biri önce İngiltere tarafından Kanada’ya atanan İngiliz Valinin önünde eğilir ve ondan sonra Kraliçe adına yemin ederek Kanada başkanı olur.

Bir Cevap Yazın