Testosteron Arttıran 15 Mucize Besin

Testosteron arttıran yiyecekler? Testosteron Arttıran 15 Mucize Besin. Vücut Geliştirmeciler, Sağlıklı Yaşamak İsteyen herkesin bakması gerekir.

1-) Demir Dikeni

Asıl adı tribulus terrestris olan tribulus küçük yapraklı bir bitkidir. Ayrıca demir dikeni olarak da bilinir. Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’nun bir kısmı dahil olmak üzere birçok yerde yetişmektedir. Bitkinin hem kök hem de meyvesi Geleneksel Çin Tıbbı ve Hint Ayurveda tıbbında bazı tedavi süreçlerinde kullanılmıştır. Geleneksel olarak, demir dikeni bitkisi insanlar tarafından libido geliştirmek, idrar yolunu sağlıklı tutmak ve herhangi bir şişmeyi önlemek gibi çeşitli potansiyel etkiler için kullanılmıştır.

2-) Arı sütü

Arı sütünün insan sağlığı bakımında en çok talep gören özellikleri arasındadoğurganlık artırıcı ve yaşlanma karşıtı etkileri dikkati çekiyor. Erkeklerde erkeklik hormonu olan testosteron seviyesini ve sperm hareketliliğini artırması ilgi çekiyor. Kraliçe arının doğadaki yaratıklar arasında günde 2 bin yumurta ile en yüksek doğurganlık skoruna sahip olması nedeniyle kadınlarda ise doğurganlık oranının yükseltilmesi amacıyla yararlanılıyor.

3-) Kuşkonmaz ve Brokoli

İçerdiği Folik Asit (B9) vitamini sayesinde düzenli tüketildiğinde testosteron seviyesi üzerinde ciddi artışlar meydana getirmektedir.

4-) Yumurta

D vitamini, insan vücudunda kalsiyumun kullanılmasına yardımcı olur. Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir. Yumurtanın sarısı akına oranla daha fazla yağ, protein ve demir içermektedir ve iyi bir çinko kaynağıdır. Yumurta sarısındaki doymamış yağ asitleri testosteronun yapımı için gereklidir.

5-) Avokado

Libido artırıcı besin olarak tanımlanan avakado; içeriğindeki yüksek miktarda omega-3 yağ asitleri ve B6 vitamini sayesinde Kortizol seviyesini düşürür ve testosteron seviyesini artırır. Aynı zamanda ruh halini destekler. Moralini düzeltir.

6-) Chia Tohumu

İçeriğindeki yağ asitleri ile testosteron seviyesini artırır. İçeriğindeki potasyum, çinko, demir ve magnezyum bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin yanında tansiyon, kan şekerini ve ruh halini destekler. Bu besinler de sağlıklı bir beslenme programı ve hormon üretimi için gereklidir. Kenevir tohumu chia tohumundan daha fazla protein, demir, magnezyum ve içerir.

7-) Et

Kırmızı et, yumurta, tereyağı ve hindistancevizi yağı gibi kaynaklardan doymuş yağ tüketmek kas kazanmanıza yardımcı olur. Eğer diyetinizdeki doymuş yağınız vermiyorsanız, vücudunuzda testosteron gibi hormonlar üretilmekte zorlanacaktır. Et, protein bakımından oldukça zengin olduğundan ve damak zevkine uyduğundan Türkiye’de sıkça tüketilen bir besin kaynağıdır. Sığır eti ve Koyun eti en çok tüketilen et türü olsa da yavruları olan dana ve kuzu da oldukça rağbet görmektedir. Yine bu gruba giren Keçi, Deve ve Geyik gibi etler ise gerek ekonomik koşullar, gerekse geleneksel alışkanlıklar nedeniyle fazla tercih edilmez. Kırmızı Et grubuna giren bu etler dışında tavuk ve balık eti tüketimi de oldukça yaygındır. Son yıllarda ülke çapında hindi, devekuşu ve off-shore yetiştirilen kültür balıkları gibi alternatif beyaz et türevleri de ciddi anlamda pazar bulmaya başlamıştır.

8- ) Lahana

Sebze bahçelerinin kralı lahana, içerdiği indole-3-carbinol kimyasalı sayesinde vücudundaki kadın hormonlarını temizliyor. Rockefeller Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, bir hafta boyunca her gün 500 mg. lahana kapsülü alan sağlıklı erkeklerin östrojen seviyelerinde yarı yarıya azalma gözlendi. Östrojen seviyesi düştükçe, testosteron vücutta daha etkili oluyor.

9-) Muz

Muz da testosteron üretimi açısından ideal bir gıda. Çünkü muz bromelain enzimi, potasyum ve B vitaminlerini içeriyor. Bu besinlerin hepsi vücuttaki doğal T üretiminde yardımcı oluyor ve muz da hepsini çok miktarda içerdiği için ideal bir gıda.

10-) İstiridye

İstiridye doğral bir afrodizyak kabul edilir ve bunun temel nedeni de cinsel istek ve cinsel sağlık fonksiyonunda rol oynayan testosteron seviyesini artırması. İstiridye hepsi doğal hormon üretiminde önemli rol oynayan selenyum, magnezyum ve çinko gibi bir dizi mineral açısından çok zengin. Ve yine, kas kütlesini artıran protein ve amino asitler açısından da çok zengin.

11-) Siyah üzüm

Her gün bir miktar siyah üzüm yiyerek daha aktif spermlere sahip olmak mümkündür. Üzüm kabuğu içerisinde bulunan resveratrol testosteron seviyenizi arttırmayı sağlar. Çin de yapılan bir araştırmaya göre 500mg resveratrol testosteron seviyesini arttırarak spermlere hareketlilik kazandırmak için yeterli oluyor. Yaklaşık olarak 5-10 gram üzüm kabuğu ile bu ihtiyacınızı karşılamanız mümkündür.

12-) Tereyağı

Testosteron, vücut içerisinde çok fazla hayati rol oynayan erkek cinsiyet hormonodur. Bu hormonu arttırmak için kullanılan besinlerin başında da hakiki tereyağı gelmektedir. Eğer vücudunuzun yağ ihtiyacı yeterli miktarda karşılarsanız, otomatik olarak testosteronun artacağından emin olabilirsiniz. Sizlere tavsiyemiz, yağların kilo aldırdığını düşünüp yağ alımını engellemeyin. Yeteri kadar yağ alımı vücudunuz için hiçbir sıkıntı yaratmamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey, testosteronu arttırmak için doymuş yağlar, hayvansal kaynaklı yağlar, tekli doymamış yağlar, zeytin yağı ve kanola yağı tüketilmesidir.

13-) Peynir

Ülkemizde kahvaltı sofralarında her daim yer alan beyaz peynir, Testosteron seviyesini arttıran besinler arasında oldukça önemli konumdadır. Bunun en önemli sebebi ise içerisinde D vitamini bulundurmasıdır.

14-) Hindistan Cevizi

Hindistan cevizi, sadece diyetinizi tropikal bir tatile benzetmekle kalmaz, aynı zamanda T-skorunuzu (testo seviyelerini) sağlıklı düzeylerde tutabilir. Bunun nedeni bu dev cevizin, testosteron üretiminde rol oynayan doymuş yağ kaynağı olmasıdır.

Araştırmacılar, “Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma Dergisi” nde yayınlanan bir çalışmada; düzenli yüksek yağlı diyetlerinden (yüzde 13 doymuş yağ) düşük yağlı bir diyete (yüzde 5 doymuş yağ) geçiş yapan sağlıklı erkeklerin, testosteron seviyelerinde önemli düşüşler görüldüğünü buldular.

Güzel bir fiziğe sahip olmayı düşünen bireyler testosteronu, koroner rahatsızlık riskinizi artırma konusunda herhangi bir endişe duymadan zirvede tutmaya yardımcı olmak için, günlük aldıkları kalori miktarının yaklaşık %10’ununu doymuş yağlardan karşılayabilir.

15-) Çilek

Dünyada, adlandırılmış 20’den fazla çilek türü vardır; ayrıca, çeşitli melezler ve kültivarlar da bulunur. Dünya çapında ticari olarak en çok yetiştirilen çilekler, bahçe çileği olarak adlandırılan Fragaria × ananassa melezinin kültivarlarıdır. Familyasındaki birçok yiyecek gibi çilek de yüksek C Vitamini ihtiva eder. Bu da idmanlarınız için iyi haber çünkü antioksidant özellikli C Vitamini’nin yüksek seviyelerde alınması ağır egzersizler sırasında üretilen testosteron öldürücü kortizol seviyesinin de düşük olması anlamına gelir. C Vitamini’ni ayrıca kivi, portakal, greyfurt, ananas, domates ve brokoli gibi testosteron artıran yiyeceklerden de alabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın