Papa’yı ve Hristiyanlık Dünyasını Aşağılayan Kanuni’nin 4 Katlı Emperyal Tacı

Papanın 3 katlı bir tacı vardı, o tac dönemin büyük gücünü temsil ediyordu. Herkes o tacı giyen Papaya boyun eğiyordu. Kutsal Roma İmparatoru Şarlken dahil söz konusu Papa olunca önünde eğiliyordu. İşte Papa’nın 3 Katlı Tacı:

Osmanlı Hanedanına mensup Türkiye’nin 10. Sultanı Kanuni Sultan Süleyman, Mohaç Zaferi’nden sonra Avrupa hükümdarları karşısındaki üstünlüğünü göstermek ve Papa’yı aşağılamak için için 4 katlı bir tac sipariş vermiş. Tac Venedik’te imal edilip 12 Mayıs 1532’de Sadrazam Pargalı İbrahim Paşa’ya teslim edilmiştir. Tac’ın maliyeti 115 bin altındır. Tac 50 elmas, 44 yakut, 27 zümrüt, 49 inci ve büyükçe bir firuze barındırıyordu. Dönemin en meşhur kuyumcu ailesi Caorlini’ler tarafından hazırlandı. Miğferi Osmanlı sarayı adına İskender Çelebi satın aldı. Miğfer getirildiginde Sultan Süleyman Alman seferine çıkmıştı (I.Viyana).


Dört ayrı kat doğu, batı, kuzey ve güneyi temsil ediyor. Yani Asya Hakan’ını, Roma Sezarlığı’nı, Trabzon ve Mısır sultanlığını temsil ediyor. Bir cihan padişahlığını ifade ediyor. Taç, üzerindeki işçiliğin inceliği, hem papalık tacına, hem de Habsburg İmparatoru ’nun tacına ve savaş miğferine atıfta bulunuyor. İhtişamıyla da adeta ezip geçiyor.

Sultan Süleyman Han bu tacı, sultanlara yarışır bir tasarım olmasının yanı sıra, bu denli uzun ve silindir şeklinde olması da düşmana verilen aşağılayıcı bir mesaj ve üstünlüğün göstergesiydi. Türklerin dünyada çığır açtığı bir dönem, Türkiye’nin Emperyal ve yayılmacı amacını da gözler önüne seriyor, tüm ülkeler Türk kudreti karşısında eğiliyordu. Bu yüzden Şeytan ve Deccal in sık sık Türk kökenli olduğu vurgulanmıştır.

Bir Cevap Yazın