Avrupa’da Yine Bölünmüş Türkiye Haritası Yayınladı!

Belçika, Almanya, Fransa ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinde sık sık bölünmüş Türkiye haritası yayınlanmaktadır. Bunun nedeni ise Şark (Doğu) sorunu olarak geçen ve bu sorunun çözümü için de Türklerin Avrupa ile Anadolu topraklarından gönderilerek Moğolistan’a sürülmesini destekleyen düşüncede yer almaktadır. Türkler Avrupa’nın büyük kısmında sürüldü ya da katledildi. Avrupa toprağı olarak Türkiye’nin elinde sadece Trakya bölgesi kaldı. Anadolu hakimiyetini de kırmak istiyorlar. Bunun içinde sık sık bu tarz haritalar yayınlıyorlar.

Yine Hollanda’da bir okulun müfredatında Türkiye’yi parçalanmış gösteren harita, Türk milletvekili Tunahan Kuzu’nun tepkisi üzerine düzeltildi. Kuzu yaptığı paylaşımda tepkisini Hollandaca ve Türkçe şu şekilde dile getirdi:

“Rüyanızda görürsünüz! Türk ve Türkiye düşmanlığı Hollanda okullarında bakın nasıl bir boyut aldı.”

Kuzu’nun tepkisi üzerine yazılı açıklama yapan okul, hatanın düzeltilmesi için söz konusu müfredatın kaldırıldığını ve Türkiye’yi parçalanmış gösteren haritanın değiştirileceğini dile getirdi. Açıklamada, müfredatı hazırlayan öğretmenin haritayı yeterince iyi değerlendirmediği ifade edilerek, bu durumun can sıkıcı olduğu fakat bilerek yapılmadığı savunuldu. Ancak bu açıklamanın ne kadar gerçekçidir? Bilgiye kolayca erişilebilen bir çağda böyle bir hata yapılabilir mi? Ülkenin yarısını Ermenistan diğer Yarısını Kürdistan olarak göstermek ve sonra da bilmiyorduk demek samimi bir ifade midir? Yorum sizlere bırakıyoruz.

Bir Cevap Yazın