Aselsan Mühendislerine Bal Tuzağı

Kısa bir döneme kadar Aselsan mühendislerinin intihar haberlerini çok sık duyardık, fakat FETÖ operasyonlarından beri mühendislerimiz de korumaya alındı. Bazı Mühendislerimizin ise bal tuzağı taktiği ile psikolojilerinin bozulduğu ve öldürüldüğü tespit edildi. Ortada intihar değil suikast var. Hem de kaza süsü verilerek!

Bal Tuzağı Nedir? Cinselliği kullanarak casusluk faaliyetlerinde bulunmak, bilgi toplamak, alavere dalavare çevirmenin karşılığı olan, ingilizcedeki honey trap kalıbının birebir çevirisidir. Genellikle kadın ajanlar tarafından hazırlanan bir tuzak çeşidir. FETO’da benzer faaliyetlerde bulunarak mühendislerin koynuna soktukları kadınlar ile özel hayatlarını öğreniyorlar, en gizli sırlarına vakıf oluyor ve mühendisleri diledikleri gibi parmaklarında oynatıyorlardı. Yine de bildiğin şaşmayan mühendislerimiz oluyordu. Ancak bunları ise kaza süsü vererek öldürüyorlardı. Bazı mühendislerimiz de baskılara dayanamayarak intihar ediyordu.

İzmir cumhuriyet başsavcılığı’na ‘müşteki’ sıfatıyla ifade veren eski askeri okul öğrencisi Hüseyin K. FETÖ’nün askeri lise yıllarında geleceği parlak görülen öğrencilere ‘bal tuzağına düşürmek’ adını verdikleri bir kumpas uygulandığını söyledi. hüseyin k.’nın ifadesine göre bu kumpas şu şekilde gelişiyor; öğrencilik yıllarında gelecek vaat eden öğrencilere erken yaşlarda kadın ve erkeklerle arkadaşlık kurduruluyor. bu kişilerin belirli mevkilere gelmesi sağlanırken, özel hayatları şantaj unsuru olarak kullanılıyor. böylece söz konusu kişiler örgütün istekleri doğrultusunda yönlendiriliyordu.

Dünyanın en büyük savunma sanayi kuruluşları arasında üst sıralarda yer alan aselsan’da özellikle 2000’li yılların başlarından itibaren şüpheli mühendis ölümleri gerçekleşti. kimi intihar, kimi gaz zehirlenmesi, kimi ise elektrik çarpması sonucu şüpheli şekilde vefat eden mühendislerin ortak noktası, tsk’nın milli teknoloji ihtiyacını karşılayacak projeler üretmeleriydi.

Hüseyin Başbilen: 31 yaşındayken, 4 ağustos 2006’da özel aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulundu. yürüttüğü önemli projelere ilişkin sunum yapmasına bir gün kala ölü bulundu. başbilen’in aracında yapılan aramada projelerin flash belleği bulunamadı.

Ali Ünal: 30 yaşındaki mühendis 17 ocak 2007’de kafasına isabet eden kurşunla yaşamı yitirdi. f-16 savaş uçaklarının modernizasyonu, komuta kontrol, şifreleme sistemleri üzerinde çalışıyordu.

Evrim Yançeken: 26 ocak 2007’de oturduğu binanın 6’ncı katından düşürek öldü. yançeken askeri projeler üzerinde çalışıyordu.

Burhanettin Volkan: 7 ekim 2007’de ankara bando okulları komutanlığı’nda nöbetçi subay odasında ölü bulundu. vizör marka silahla intihar ettiği söylendi.

Zafer Oluk: 10 mayıs 2008’de askerlik görevini yaptığı birlikte elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. yazılım mühendisiydi.

Hakan Öksüz: 25 ocak 2012’de eskişehir yolu üzerinde geçirdiği şüpheli bir trafik kazasında öldü. mikro elektronik güdüm ve elektro-optik grubu projelerinde çalışıyordu.

Erdem Uğur: 16 ocak 2015’de ankara’daki evinde ölü bulundu. gazdan zehirlenerek intihar ettiği açıklandı. hortum ağzında bulundu. manyetik alan konusunda uzman olan uğur; f-16 savaş uçakları, iha, tank ve savaş silahları gibi milli projelerde görev yapıyordu.

Kerem Parıldar: 32 yaşındaki aselsan elektronik yüksek mühendisi kerem parıldar, bir binanın 14. katından kendisini atarak hayatına son verdi. parıldar aselsan’da, ”yerli savunma sistemleri” üzerinde çalışıyordu.

Türkiye’nin efsane pilotu, “kelle koltuk” lakaplı şener koltuk, 2008 yılında evinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiş, koltuk’un ölüm sebebi kalp krizi olarak açıklanmıştı. koltuk 521 savaş uçağını üretim sonrası test ederek bir rekora imza atmıştı.

2006’da ‘adi vaka’ gibi gösterilen F-16 teknisyeni Hafız Koca’nın siyasi cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Katil Mustafa Değirmenci, infaz emrini FETÖ tutuklusu Tuğgeneral Sadık Köroğlu’ndan aldığını itiraf etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, 40 yıllık örümcek ağının çözülmesiyle beraber sıradan gibi görünen bir çok olayın da, aslında çok karanlık birer komplonun ürünü olduğu ortaya çıkıyor. Hrant Dink, Muhsin Yazıcıoğlu, Haydar Meriç, Cezvet Soysal, Zirve Yayınevi ile Rahip Santoro cinayetleri FETÖ’nün kirli emellerine ulaşmak için başvurduğu kriminal bir kaç örnekten sadece bir kaçı..

tar gazetesinden Kemal Gümüş’ün haberine göre; Ankara Başsavcılığı 11 yıl önce adi bir gasp sonucu katledildiği gerekçesiyle kapatılan F-16 teknikeri Hafız Koca cinayeti dosyasını tozlu raflardan indirerek yeniden incelemeye aldı. Savcılığı harekete geçiren ise Koca’nın katili Mustafa Değirmenci’nin cinayeti Akıncı Üssü’nde yakalanan Tuğgeneral Sadık Köroğlu’nun talimatıyla işlediğini itiraf etmesi oldu. Jandarma muhbiri olduğunu itiraf eden katil Değirmenci, kendisine önce ASELSAN Mühendisleri Hüseyin Başbilen ile Halim Ünsem Ünal’ın öldürülmesi talimatı verildiğini ancak, bunları yapmadığını daha sonra ise Hafız Koca’nın öldürülmesinin emredildiğini söyledi. Jandarmanın kendisini bir çok operasyonda kullandığını itiraf eden Değirmenci cinayet talimatını ise o dönem Jandarma Binbaşı olan FETÖ’cü Sadık Köroğlu ile yine o dönem Jandarma İstihbarat astsubay oğuz kod isimli C.A, Astsubaylar A.E ile Y.Ç›den belirtti.

Cinayetten 11 yıl sonra Hafız Koca’nın aslında jandarma içindeki FETÖ’cü istihbaratçıların organize ve planlı bir eylemi sonucu katledildiği kanaatine varan savcılığın, Milli İstihbarattan da destek alarak suç ortaklarının ortaya çıkarılmasında önemli verilere ulaştığı öğrenildi. Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvelikli Cezaevinde yatan katil Mustafa Değirmenci’nin, Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu’nun talimatıyla öldürdüğünü itiraf etmesi üzerine suç ortakları amcasının oğlu Caner Değirmenci ile Gökhan Ecer tekrar sorgulandı. Sorgulanan her iki mahkum da ifadelerinde, Mustafa Değirmenci’nin Jandarma İstihbaratla çalıştığını ve cinayeti işledikleri süreçte jandarma ile sık sık görüştüğünü doğruladı. Mahkumların verdiği bilgiler ışında Hafız Koca ile ASELSAN dosyasını tozlu raflardan indiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirerek katilerin jandarma ile bağlantılarını mercek altına alındı.

Bir Cevap Yazın