Dudak Büyüten Yağlar Nelerdir? Dudak Dolgunlaştıran Yağlar! Kalın Dudaklar…

1.Avokado Yağı

Avokado yağı, dudak kalınlaştırıcı olarak çalışır. (Araştırma sonuçlarına göre dudak kalınlaştırma özelliği vardır.) Haliyle avokado yağını dudaklarınızı büyütmek amacıyla kullanabilirsiniz.

2. Nane Esansiyel Yağı

Esansiyel yağlar, dudakları daha dolgun hale getirir. Dudakları hafifçe uyarırlar. Nane yağı, dudak büyütmek için çok popüler bir yağdır. Ancak daha çok bunu, dudak parlatıcınızın ya da sıvı dudak rujlarınızın içine damlatarak uygulamanız daha uygundur. Çünkü nane yağı çok keskindir. Dudaklarınızı yakabilir.

3. Tarçın Yağı

Bir üst maddedeki gibi esansiyel yağlar, dolaşımı artırır, böylece dudakları şişirirler. Tarçın yağı, gerek kokusu gerek etkisiyle muhtemelen dudak dolgunlaştırmada en çok kullanılan yağlardandır.

4. Jojoba Yağı

Jojoba yağı kozmetikçe sıkça kullanılan dudak nemlendirici ve dudak kalınlaştırıcı özellikte bir yağdır. Çok yönlü olan bu yağ, kısa sürede dudaklarınızı büyütür ve dolgunlaştırır.

5. Zencefil Yağı

Dikkat! Bu yağ çok yakıcı olabilir. Bilenler bilir zencefilin tadı fena acıdır. Tıpkı aşağıda bahsedeceğimiz pul biber gibi, yakması sebebiyle dudaklarda kalınlık sağlar. O nedenle zencefil yağı genelde dudak büyütücü yağların içinde bulunur ve muhtemelen tek başına değildir. İlave yağlar da burundurur. Bu nedenle zencefil içeren bir dudak bakım ürünü dudaklarınızı dolgunlaştırır ve büyütür.

6. Acı Biber Yağı

Acı biber yağı, dudakları yakar ve kan dolaşımını uyararak dudakları şişirir. Bunu, acı biberli yiyecekler yedikten sonra da zaten gözlemlemişsinizdir. Acı biber yağı almak istemiyorsanız, evde zeytinyağı ve pul veya acı biberi karıştırıp bir süre bekleterek de evinizde kendi acı biberli zeytinyağınızı da oluşturabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın