Peygamberler Yahudi Irkından Mı? İsa Peygamber aslında Yahudi Mi?

Yahudilerin soyunun İbrahim’in torunu Yakup Peygamber‘den geldiğine inanılmaktadır. (İnanışa göre Yakup’a, Tanrı tarafından İsrail adı verilmiştir (Yaratılış 32/28). Kuran-ı Kerim‘de de İsrail ismi Yakup yerine kullanılmıştır (Al-i İmran, 93). İsrail kelime anlamı; İsra İbranice güreşmek, el ise semitik dillerde tanrı manasına gelmektedir, İsrail kelimesi ise “Tanrı’nın yolunda” “doğru yolda” “Tanrı ile güreşen” manalarına gelmektedir.

İslam’da inancında bilinen peygamberlerin biri hariç hepsi Yahudi ırkındandır. Bir tek Muhammed Kureyşli Arap’dır. Bunun dışındaki peygamberlerin hepsi Yahudi ırkındandır. Zaten İslam ve Musevilik birbirine de çok benzemektedir. İki dinin en büyük ortak noktalarından biri de peygamber olarak tanıttığı kişilerin Yahudi olmasıdır. Hristiyanlığın peygamberi İsa’da bir Yahudi’dir. İsa ilk önce Yahudilere peygamber olarak gelmiş ancak Yahudiler onu kabul etmeyince taktik değiştirerek tüm insanlığın peygamberi olmaya soyunmuştur. Roma İmparatorluğunda devleti bölme ve vatandaşlar arasında fitne çıkarmak suçundan idam edilerek katledilmesinden dolayı da Yahudiler sorumlu tutulmuş ve sonradan Hristiyan olan herkes de Yahudi nefreti ortaya çıkmıştır.

İsa’nın resmi diye ortaya atılan resim de gerçeği yansıtmamaktadır. İsa Peygamber Esmer tenli, siyah saçlı, kara gözlü bir Orta Doğuludur. Ancak Avrupalı ressamlar kendisini sarı saçlı, mavi gözlü bir Victoria Secret modeli gibi çizmiştir.

Dünya gariptir. Sabah akşam İsrail’e küfür edersin ama inandığın dinin peygamberleri hep Yahudi’dir. Türkiye’de adı Yakup, Bünyamin, Yahya gibi ibranice adlara sahip çok insan vardır.

Orta Doğu din geleneği insanların kültüründen yaşayış tarzına kadar her şeye karışır. Bu yüzden bugün Müslüman olan ülkelere baktığımızda çoğu yaşam tarzı olarak Araplara benzemektedir. Araplar gibi elle yemek yemek, Araplar gibi giyinmek, Araplar gibi terlik giymek, Araplar gibi Arapça konuşmaya çalışmak, Araplar gibi tembellik ederek her şeyi kadere yormak, Araplar gibi pilavı elle yemek, çocuklara Arapça adlar takmak, Araplar gibi kadınları 3. sınıf insan olarak görmek gibi…

Bilim ve Teknoloji geliştikçe artık bilgiye kolay yoldan ulaşılabilmektedir. Türkler de başka milletlere özenmek yerine özüne dönmelidir. Türk Türkleştikçe kuvvetlenir.

One comment

  1. türk türkleştikçe değil İslamlaştıkça kuvvetlenir. Bu yazıyı yazan da ateist olmalı zorla ateizmi dayatıyor havası seziyorum. Peygamberelere de adı ile hitap edecek kadar saygısızsın. İnanmıyorsan saygı duyacaksın! Çanakkale savaşını ateistler değil Müslümanlar kazandı!

    Üstad Necip Fazıl’ın sözü bize rehberdir

    İslâmdır elbette en yüce Ülkü, neyleyim Allah-u Ekber demeyen Türk’ü

Bir Cevap Yazın