Tanrı Ve Asker

Askerlik Türkler açısından kutsal bir meslektir. Bunun en önemli nedeni ise Türklerin asker millet olmasıdır. Türkler hayatta kalmak için savaşmak zorundadır. Bozkırın çetin şartlarında kendinden sayıca büyük yerleşik kavimlere karşı büyük zaferler elde eden Türkler, kadın veya erkek demeden asker ruhu ile büyürdü. Çocuklar daha ufak yaşta ata biner, ok atardı. Kadınlar hamile olduğu halde at sürer, hayvanlara bakar, ağır işlerle ilgilenirdi. Türkler Tanrı’dan kut aldığına inanır ve Tanrıya da “Türk Tanrısı” derdi. Askerlik ve Tanrı Türkler için büyük öneme sahipti. Türkler “Tengri Biz Menen” yani”Tanrı Bizimle” veya “Tigir Koldasın (Korusun)” der.

Ancak Türkler batıya açıldıkça ve yerleşik hayata geçtikçe asimile olmaya başladı. Şu an Türkiye’de çoğu insan askere gitmek istememektedir. Askerlik insanlara büyük bir yük olarak gelmektedir. Hatta savaşmayalım, askerlere ne gerek var, orduya para harcamayalım diyenler de maalesef yok değildir. Askerlik mesleği aşağılanmakta, milli güvenlik dersi de okullardan kaldırılmıştır. Tanrı’ya samimi bir şekilde inanan da yoktur. Sorsak herkes hakiki Müslüman ancak ortalık hırsız ve ahlaksız dolu.

Tanrı ve asker gerçekten unutuldu. Türkler asimile olmaya tüm hızıyla devam ediyor. Türk askeri olan Güven Kaya’nın dediği gibi, Tanrı ve Asker bir tehlike esnasında tekrar hatırlanır. Tehlike geçince de askerlik lanetlenir Tanrı ise unutulur.

Karakol basılır, onlarca insan ölür. Kimsenin umurunda delildir. Herkes kendi havasında, kendi dünyasındadır. Saygınlığın ne demek olduğunu bilmeyen insanlar o bar senin, bu bar benim gezerek zevzeklik yaparlar. Hadleri olmamasına rağmen ölenlerin işini iyi yapmadığından dem vururlar. Pusu kurulur, yine onlarca insan ölür. Kanı yerde kalmayacak diye ahkâm kesen insanların tuzu kurudur. Çünkü kendi çocukları yoktur.

2 comments

  1. Hayati önem taşıyan fakat neredeyse hiç kimsenin umurunda olmayan bu gibi konular için verdiğiniz emekler takdire şayan, websitenizi uzun zamandır ilgiyle takip ediyorum, paylaştığınız bilgiler ve değerli yorumlarınız için bir Türk vatandaşı olarak en azından kendi adıma teşekkür ederim.

    1. Yorumunuz için teşekkürler. Ansiklopedik malumatların yanında bu tarz özgün paylaşımlar yaptığımız da oluyor. Arzumuz, ülkemizin ve milletimizin güçlü olmasıdır. Böyle malumatları az da olsa takip edenlerin olması ülkemize ve milletimize karşı umutlarımızı artırdı.

Bir Cevap Yazın