Hacı Kayzer! Alman İmparatoru II. Wilhelm Müslüman mı? Muhammed’in Soyundan mı geliyor?

Almanya dünya siyasetinde İngiltere’yi saf dışı bırakmak ve Müslüman dünyasının sevgisi ile desteğini kazanmak için kendini Müslüman gibi gösteriyordu. Osmanlı ile de ittifak kuran II. Wilhem’in lakabı Hacı Wilhelm idi. Ancak bu propaganda öyle bir yayıldı ki gerçekten de Alman Kayzeri’nin aslen Arap asıllı olduğu ve Muhammed peygamberin soyundan geldiğine dair dedikodular bile yayılmaya başladı. Ancak sonucunda bu propagandalar hiçbir işe yaramadı. Zira Türkiye’nin yaptığı cihat çağrısına Müslümanlar katılmadı. Hatta İngiltere (Britanya) ordusunda Müslümanlardan oluşan birlikler Osmanlı’ya karşı savaşıyordu.

Sonuç olarak Hacı II. Wilhem tüm bu olaylardan sonra ateist oldu. Tamam bu cümle şakaydı ama gerçekten de Wilhem bu konuda çok üzüldü. Adam savaşı kazanacağına çok inanıyordu. Osmanlı Kıyafetleri ile dolaşıyor kafada kalkapla geziyordu fakat Müslümanlar Türklere bile biat etmiyorken Wilhem’e neden etsinler ki?

Sonuç olarak; Alman İmparatoru olan II. Wilhelm, Ortadoğu’ya sık sık seyahat etmesiyle bilinir, ancak hiçbir zaman Müslüman olmamış veya Hac yapmamıştır. II. Wilhelm, Osmanlı İmparatorluğu ile güçlü bir siyasi ve askeri ittifak kurmuştu. Bu ilişkisinin bir göstergesi olarak 1898’de İstanbul ve Kudüs’ü ziyaret etmiş, hatta kendisine özel bir cami yapılması teklif edilmişti. Ancak bu ziyaretler tamamen diplomatik ve jeopolitik amaçlar taşıyordu, dini bir amacı yoktu.

Hac görevini yerine getiren kişi bir imparator değil, bir prenstir. İmparator ise Ortadoğu’ya siyasi amaçlarla ilgi duymuştur.

Bir Cevap Yazın

Türkçe Malumatlar sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin