Tarihte Bugün: 28 Nisan

  • Ferruccio Lamborghini doğdu. Dünyanın en hızlı, en pahalı ve aranan spor otomobillerinden bazılarını üreten lüks bir otomobil şirketi kuran İtalyan sanayici. Lamborghini, İkinci Dünya Savaşı sırasında İtalyan ordusunda tamirci olarak çalıştı ve savaştan sonra bir traktör şirketi kurdu. 28 Nisan 1916 yılı.
  • Nasiruddin Tusi tarafından Marega Rasathanesi kuruldu. 28 Nisan 1256 yılı.
  • İstanbul’da bir hemşire okulu açıldı. 28 Nisan 1950 yılı.
  • Uzaya ilk defa bir yolcu götürüldü. Dennis Tito adlı Amerikalı zengin, bu yolculuk 20.000.000 dolar ödedi. 28 Nisan 2001 yılı.
  • J. Willard Gibbs öldü. Josiah Willard Gibbs, vektör analizine katkılarıyla tanınan ve fiziksel kimyanın kurucularından biri olarak tanınan Amerikalı bir matematik fizikçisi ve kimyagerdi. 1863 yılında Yale Üniversitesi’nin ilk mühendislik doktora derecesini aldı. Başlıca çalışmaları, ampirik bir soruşturmadan tümdengelimli bir bilime fiziksel kimyayı getiren termodinamik teori geliştirmekti. 1873’te bir sistemin entropisinin temel doğasıyla ilgili iki makale yayınladı ve maddelerin termodinamik özelliklerinin analizi için geometrik ve grafiksel bir yöntem olan “termodinamik yüzeyi” kurdu. 1876’da yayınlanan ünlü Homojen Maddelerin Dengesi Üzerineadlı ünlü makalesi, artık fiziksel kimyada önemli bir kavram olan “kimyasal potansiyelin” kullanımını tesis etti. 28 Nisan 1903 yılı.

Bir Cevap Yazın