Restorex Şampuana Çam Terebentin Esansı Dökerek Saç Uzatma! | Şampuana Çam Terebentin Esansı Dökmek Saç Uzatır Mı?

Öncelikle bu yazımda Restorex Şampuana eklenen Çam Terebentin Esansı’ndan bahsetmekteyim. Çam Terebentin Yağı ile ilgili yazımızı okumak ve saçları uzatıp uzatmadığını öğrenmek için bu linke tıklayınız;

Şampuana Çam Terebentin Yağı Dökmek Saçları Uzatır Mı? – Türkçe Malumatlar (turkcemalumatlar.com)

Fotoğrafta şampuanın üzerinde Çam Terebentinli yazma sebebi, kür olarak uygulamamdı. Yani aynı şampuandan 2 tane var, karışıklık olmasın diye ekledim, kür uygulamayı düşünüyorsanız eğer siz de böyle yapabilirsiniz. Mesela;

Restorex Saç Dökülmesine Karşı Şampuan 1 Aylık Saç Uzatma Kürüm İnceleme – Türkçe Malumatlar (turkcemalumatlar.com)

Aynı şampuanın, içine bir şey eklenmemiş halde ürün incelemesini görmek isterseniz;

Restorex Saç Dökülmesine Karşı Sağlıklı Uzama Etkili Şampuan Ürün İncelemesi – Türkçe Malumatlar (turkcemalumatlar.com)

Gelelim Şampuana Çam Terebentin Esansının Şampuana döküldüğünde etkisini nereden gözlemlediğime, açıkçası ben teyzemden Çam Terebentin Yağı istemiştim, o da A101’den Çam Terebentin Esansı almış, dedim seni mi kıracağım bir de bu şekilde deneyeyim. Denemeden önce de araştırmıştım. Meğer zaten Çam Terebentin Esansı kullanılıyormuş Şampuanda maskede vesaire. Benim için bu çok iyi oldu. Zaten Çam Terebentin Yağını önceden defalarca denemiş biri olarak bir de böyle etkilerini gözlemleyeyim dedim. Bu arada Restorex Şampuan da saç uzatıyor. Çam Terebentin Esansı da saç uzatıyor. Benim amacım ise saç uzamasını maksimize etmek olduğundan bu ikiliyi birleştirdim. Bu arada, bu karışımı ben haftasonları kullandım. Haftaiçi 2 kez sadece Restorex Şampuanı kullanırken, Haftasonu 2 kez sadece Çam Terebentin Esansı dökülmüş Restorex Şampuanı kullandım. Bu kürü 1 ay boyunca haftasonları uyguladım. Bizimkilere de denettim. Öbür türlü zaten bitmezdi tahmin edersiniz ki.

Peki ben Çam Terebentin Esansını Şampuanıma ne kadar ekledim?

Açıkçası ben 1 kapak dolusu çam terebentin ekledim. Öyle denedim, sonra (bana) yetmedi 1 kapak daha ekledim, haliyle sıvılaştırdı. Siz 1 kapak deneyin yeterli. Ben etkisinin ne olduğunu görmek istedim. Açıkçası dayanıklı bir saç yapım olduğundan 2 türlü de fazla fark olmadı. Zaten 1 kapak eklediğimde de kuruma yapmıştı ki şimdi bunlardan bahsedeceğim.

Gelelim bu Restorex Şampuana Çam Terebentin Esansı dökmenin ve oluşan karışımın etkilerine;

  • Saçlarımın dökülmesini azalttı. Çam Terebentinin biliyorsunuzdur ki böyle bir etkisi var.
  • Saçlarımı hızla uzattı. Bebek saçlarım, kestiğim saçlarım hemen uzadı.
  • Saçlarım aşırı parladı. Bu durumu çok sevdim. Şampuan tek başına da parlatıyor ancak Çam Terebentin Esansı eklenince daha da güzel parlıyor.
  • Saçlarımı kuruttu. Ancak öyle yıpranmış vesaire göstermiyor. Siz önleminizi alıp, her şampuanlamadan sonra saç kremi kullanırsanız ve haftada 2 kez maske uygularsanız saç uçlarınız hiç kuru kalmaz. Bunu kuru saçlı biri olarak söylüyorum.
  • Saçlarımdaki kimyasal etkiyi azalttığını düşünüyorum. Gerek Çam Terebentin Esansının gerek Çam Terebentin Yağının şampuanların kimyasal etkilerini azalttığını biliyoruz. Yoksa o sülfatlar bilmem neler daha çok zarar verirdi saça ve bunu engellemek zor olurdu.

Bu arada Şampuan illa Restorex mi olmalı? Derseniz eğer, ben sadece kendi deneyimimden bahsettim. Saç uzatma vaadi, özelliği olmayan ürünlerde de kullanabileceğinizi düşünüyorum.

Çam Terebentin Esansının Ürün İncelemesini yapmayı düşünüyorum. Lütfen takipte kalınız.

2 comments

Bir Cevap Yazın