Türkiye’de Sağ veya Sol Parti Var mı? HDP Solcu mu? AKP Sağcı Mı?

AKP’nin Sağcılığı ve HDP’nin Solculuğu

AKP’nin sağcı, HDP’nin ise solcu olduğu konuşulur. Sol parti denilince insanlar aklına eşitlik, adalet ve milliyetçilik düşüncesinden arınmış partiler akıllarına gelir. Peki, arkadaşlar HDP solcu mu oluyor şimdi? Açık bir şekilde Kürtçülük yapan, Kürtçü terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı olmaktan gurur duyan, Kürtlerin üstünlüğünden bahseden Abdullah Öcalan’ın “Heykelini dikeyeceğiz” diyen bir parti nasıl sol parti oluyor?

AKP sağ parti mi?

Sağcı denilince ırkçı gelir değil mi direkt akıllara? Peki, AKP ırkçı mı? AKP Türk ırkının üstünlüğüne mi inanıyor? AKP Türkçülük mü yapıyor? AKP “Türkler üstün ırktır” mı diyor? Aksine, AKP her fırsatta Türklüğü siliyor. Andımıza bile tahammüllü olmayan bir parti nasıl sağ parti oluyor arkadaşlar? Sağ partiler mülteci karşıtı değil mi ayrıca? AKP ise Arapları üstün görüp Türkleri aşağı görüyor, ülkeye her milletten mülteciler ile dolduruyor. Şimdi AKP nasıl sağcı, ırkçı, Türkçü oluyor biri açıklayabilir mi?

Gerçek ve Sağ ve Gerçek Sol nedir?

Sağ ve sol kavramları Fransız devriminden sonra kurulan parlamentoda sağa ve sola oturan zıt görüşlü grubu temsil eder. Sağ grup genelenkselcidir ve sosyal eşitsizliğin kaçınılmaz olduğunu kabul eder. Serbest piyasayı destekler çünkü salak ile zeki arasında bir fark vardır ve bunu istediğiniz kadar kapatmaya çalışın kapanmayacağını bilir. Eğitimli – eğitimsiz farkı vardır. Önce kendi milletinin yükselmesini ve gelişmesini ister, çünkü bu onların ülkesidir. Dağdaki çobanla benim oyum bir değil diyorsanız siz de bu gruba yani sağ gruba dahil olabilirsiniz. Ancak Türkiye’de dağdaki çobanla oyum eşit değil görüşünü savunanlar kendini solcu, komünist olarak tanımlayan insanların olması gerçekten Türkiye’de ideoloji orospuluğunun ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne seriyor.

Mülteci yanlısı AKP sağcı, ırkçı, Türkçü değildir. Belki sonra partinin içindeki isimler değişir, parti başka yere gider, tamamen ideoloji değiştirirse belki gelecekte Türkçü bir parti haline bürünebilir ancak günümüz için konuşursak böyle bir durum yok arkadaşlar. MHP adlı parti de sağ parti değildir.

Bir Cevap Yazın